Raduljica: Kompletni možda ne bismo uzeli ni srebro?!

Srpski centar iz Kine poručio da nikada nije bio nervozan pred utakmicu reprezentacije, kao pred finale Evropskog prvenstva, na kome nije nastupio.

Košarka 31.10.2017 | 20:30
Raduljica: Kompletni možda ne bismo uzeli ni srebro?!
Miroslav Raduljica letos je bio u velikoj grupi srpskih košarkaša koji su morali da propuste Eurobasket. Uz Miloša Teodosića svakako i najvažniji "šraf" u ekipi Aleksandra Đorđevića koji je mimo svoje volje nedostajao u Istanbulu.

Ipak, "orlovi" su sa mnoštvom debitanata i igrača koji ranije nisu bili u glavnim ulogama uspeli da dođu do finala protiv Slovenije.

Raduljica u intervjuu za sajt "Basketball sphere" ističe da je Srbija na EP otišla sa "12 najboljih igrača koji su bili sposobni da igraju" i da nema svrhe teoretisati da li bi u idealnim okolnostima bio ostvaren još veći uspeh.

Zapravo, centar kineskih Đangsu Dragonsa kaže da možda i ne bi!

"Da smo na prvenstvu bili nas dvojica (Miloš Teodosić i on - prim. aut.), možda bi se nešto desilo, pa ne bismo uzeli ni srebro... Ko to može da zna? Jedino znam da mi je mnogo krivo što smo bili onemogućeni da igramo, jer svi znaju koliko to nama znači i koliko dobru atmosferu imamo. Pa, ja ovde nisam mogao da spavam pred finale koliko sam bio nervozan. Nisam nikada u životu bio toliko nervozan pred neku utakmicu, a ovaj put čak nisam ni igrao, nego sam gledao na laptopu iz 'tamo neke' Kine".

Raduljica se na Dalekom istoku nalazi već mesec i po dana, kako bi se što bolje pripremio za sezonu koja upravo počinje.

On se nada da će proći bolje nego 2014, kada je bio član Šandonga i nije odradio ugovor do kraja.

"U nekom momentu sam se povredio i tu je počelo nepoštovanje od strane trenera, ujedno i pritisak da se što pre vratim na teren. Nije se završilo baš dobro, ali je bitno da me nije omelo da dam još jednu šansu Kini, za koju mislim da je budućnost, kako u košarci, tako i u ostalim sferama života".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar