Šarović dočekao Bojka Borisova

Delegacija Vlade Bugarske, koju predvodi premijer Bojko Borisov, boravi u posjeti BiH tokom koje će danas u Sarajevu biti potpisan sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma bugarske Vlade i Savjeta ministara o međunarodnom putnom prevozu putnika i robe.

Bosna i Hercegovina 27.10.2017 | 08:09
Šarović dočekao Bojka Borisova
Borisovu će  jutros biti priređen svečani doček na platou ispred zgrade zajedničkih institucija BiH, nakon čega slijedi zajedničko fotografisanje, dok je za 9.35 časova planiran susret delegacija Savjeta ministara i Vlade Bugarske, saopšteno je iz Savjeta ministara.

U delegaciji Savjeta ministara, osim predsjedavajućeg Denica Zvizdića, biće i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, kao i ministar transporta i komunikacija Ismir Jusko.

Delegaciju Vlade Bugarske, osim Borisova, čine još i zamjenik premijera Tomislav Dončev, zamjenik premijera za javni red i bezbjednost i ministar odbrane Krasimir Karakačanov, ministar transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Ivajlo Moskovski, ministar ekonomije Emil Karanikolov i ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova.

Za 10.15 časova predviđeno je potpisivanje sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma Vlade Bugarske i Savjeta ministara o međunarodnom putnom prevozu putnika i robe.

Sporazum će potpisati ministar transporta i komunikacija BiH Ismir Jusko i ministar transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske Ivajlo Moskovski.

Zvizdić i Borisov trebalo bi da u 10.25 časova daju izjave za novinare.
Protokolom posjete predviđen je i susret Borisova sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH.

Borisova je sinoć na sarajevskom Aerodromu dočekao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

NEKO IZ MASE

27.10.2017 10:05

Bravo Šarovicu! Odlično radiš u interesu Drzave BiH i entiteta rs!!!

ODGOVORITE
Name

cale

27.10.2017 13:11

Više djeluje kao neki tjelohranitelj

ODGOVORITE
Name

Kiki

27.10.2017 19:18

Pozdrav svim bugarima , to su najbolji narod i ljudi koji vole BiH.

ODGOVORITE