Miha: Učili su me o Ivi Andriću, ne o Ani Frank!

Trener Torina iznenadio je mnogo što je rekao da ne zna ko je Ana Frank, ali je objasnio zbog čega je to tako. . .

Fudbal 27.10.2017 | 10:45
Miha: Učili su me o Ivi Andriću, ne o Ani Frank!
Mnogo bure izazvao je meč na kojem su navijači Lacija koristili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu rivalske Rome. Fudbalski savez Italije odlučio da u narednom kolu sve utakmice počnu minutom ćutanja i čitanjem odlomaka njenog dnevnika.

Trener Torina Siniša Mihajlović na pitanje da prokomentariše tu sutuaciju, rekao je da ne zna ko je Ana Frank, što je iznenadilo mnoge.

Srpski strateg je kasnije objasnio kako je došlo do toga da da takav odgovor.

"Želim da pojasnim neke stvari. Rekao sam da nisam čitao novine i proverio vesti, pa su me pitali Andrei Belotiju, a odmah zatim i o Ani Frank. To je bio skok sa teme na temu i nisam razumeo kontekst pitanja. Nisam imao pojma šta se dogodilo sa navijačima Lacija", objasnio je italijanskim novinarima Mihajlović.

"Bio sam zbunjen, nisam bio upoznat sa situacijom i zato sam odlučio da ne govorim o tome da ne bih rekao nešto pogrešno. Ja sam protiv svih oblika rasizma, a svake nedelje dobijam uvrede na stadionima. Nas u školi u Srbiji učili o Ivi Andriću, a ne o Ani Frank. Ne znam zašto je to toliko loše što ne znam toliko mnogo o njoj", dodao je Mihajlović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Joja

27.10.2017 10:42

Procita li se sta ponekad?

ODGOVORITE
Name

прави

27.10.2017 10:45

Свака част.

ODGOVORITE