Berluskoni: Milan je već u finansijskim problemima!

Bivši vlasnik Milana Silvio Berluskoni zabrinut je za stanje u klubu koji je posle višemesečnih turbulencija prodao Kinezima u aprilu ove godine.

Fudbal 26.10.2017 | 08:00
Berluskoni: Milan je već u finansijskim problemima!
Kompanija "Rosoneri Sport Incestment Luks" Honghong Lija je otkupila tima sa San Sira za 830 miliona evra i uložila oko 200 miliona u pojačanja proteklog leta uz podršku američkog hedž fonda "Eliot menadžment".

"Već su u nekim finansijskim problemima. Zabrinut sam zbog ćutanja gospodina Lija. Ako tim nastavi da igra loše postoji mogućnost da Fond Eliot preuzme klub na proleće, ali pravi problem jer što će biti u minusu od više od 100 miliona evra ako se ne plasiraju u Ligu šamiona. Ko god bi kupio klub ne bi morao da plati koliko realno vredi, ali će imati teške godine ozdravljenja ispred sebe. Nije lepa budućnost", rekao je Berluskoni.

Berluskoni je bio vlasnik Milana 31 godinu i u tom periodu "rosoneri" su postali jedan od najboljih klubova na svetu, osvojivši pet titula šampiona Evrope.

Uprkos velikim ulaganjima novog vlasnika, "rosoneri" ne beleže očekivane rezultate ove sezone, tek su 11. u Seriji A sa 13 bodova iz devet utakmica, 12 iza lidera Napolija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar