Pompeo: Ako Kim iznenada umre...

Direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majk Pompeo rekao je da u slučaju kada bi severnokorejski lider Kim Džong Un iznenada umro, njemu ne postavljaju nikakva pitanja.

Svijet 22.10.2017 | 14:01
Pompeo: Ako Kim iznenada umre...
"Ukoliko bi Kim Džong Un nestao, imajući u vidu istoriju CIA, jednostavno neću pričati o tome.Neko bi mogao da pomisli da je to slučajnost", rekao je on uz smeh pred zvaničnicima nacionalne bezbednosti na forumu, prenosi portal "Saut Čajna morning post".

Portal podseća da CIA ima "mračnu" istoriju pokušaja svrgavanja ili likvidacije lidera u Iranu, Kubi, Kongu, Vijetnamu i Čileu, a ranije ove godine Severna Koreja tvrdila je da je CIA pokušala da uz pomoć južnokorejske obaveštajne službe da ubije Kima.Pompeo je dodao da bi SAD trebalo da pretpostave da je Kimova vlada na pragu stvaranja nuklearne rakete koja bi mogla da pogodi mete u SAD i da bi trebalo raditi na tome da se to spreči.

Uprkos tome, i Pompeo i savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa, Herbert Rejmond Mekmaster, kažu da bi više voleli da se Kim diplomatijom i sankcijama dovede za pregovarački sto, ali da je vojna intervencija i dalje opcija.

Pompeo naglašava da su obaveštajne službe SAD blisko pratile razvoje oružanih programa Severne Koreje u prošlosti, ali da se sada raketni program te zemlje razvija previše brzo da je teško biti siguran kada će uspeti da ispune cilj.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zoki

22.10.2017 15:43

Sta je sad,prpa,neka neko i Vama neda spavati.

ODGOVORITE
Name

Zoki

22.10.2017 15:43

Sta je sad,prpa,neka neko i Vama neda spavati.

ODGOVORITE
Name

Niko Ne Spomenu,

23.10.2017 10:57

Kako ce mo ,kada nas diktator skikne.

ODGOVORITE