"Pobijedili smo Islamsku državu"

Sirijske demokratske snage (SDF), koje podržava koalicija predvođena SAD, proglasile su danas pobjedu nad Islamskom državom u Raki, gradu na sjeveru Sirije koji su borci te ekstremističke grupe bili proglasili svojom prestonicom.

Svijet 20.10.2017 | 13:24
"Pobijedili smo Islamsku državu"
Portparol i komandant SDF Talal Silo je, na konferenciji za novinare, istakao da je Raka "oslobođena od ekstremista" i da je vlast zvanično predata lokalnom savjetu.

"Pobijedili smo terorizam", rekao je Silo.

Pres konferencija je održana na gradskom sportskom stadionu koji su ekstremisti Islamske države bili pretvorili u veliki zatvor gde su držali zatočene i mučili protivnike.

Silo je pozvao međunarodnu zajednicu i humanitarne organizacije da pomognu obnovu grada.

Pad Rake predstavlja veliki poraz za Islamsku državu koja od prošle godine malo po malo gubi teritoriju nad kojom je ranije imala kontrolu, napominje AP.

Islamska država je osvojila Raku u januaru 2014. godine i taj grad pretvorila u epicentar svoje brutalne vladavine, navodi američka agencija.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

СРБ

20.10.2017 15:56

Јадни су ови Курди што постадоше пјешадија злотвора (запада;САД), а још су јаднији што побједу над чедом ЦИА, тзв. Исламском државом, приписују себи јер су исту побједили Сиријци, Руси, Иранци и Либанци.

ODGOVORITE