Đukić kategoričan: Ovo nam je krucijalna utakmica!

Naša generacija nema nikakve veze sa Fljamurtarijem! "Mnogo bolje funkcionišemo na strani. To nam više odgovara i nadam se da će tako biti i u četvrtak. Najbitnije je da izađemo s dobrim mentalitetom da idemo na pobedu i da pokušamo da pobedimo", kaže Partizanov strateg.

Fudbal 18.10.2017 | 16:15
Đukić kategoričan: Ovo nam je krucijalna utakmica!
Jeziv zvuk lopte koja se odbija o prečku i dalje odzvanja među navijačima Partizana. Bila je to utakmica sa Fljamurtarijem pre ravno 30 godina, kada je Albanac Sokolj Kušta postigao gol koji je eliminisao crno-bele iz Kupa UEFA. Ali to je prošlost...

Sadašnjost je takva da dobar deo fudbalera iz Humske 1 nije bio ni rođen kada se igrao meč prvog kola Kupa UEFA. I zato, prema rečima šefa stručnog štaba Miroslava Đukića,Partizan odlazi u Tiranu neopterećen duhovima istorije.

"Treba da razmišljamo pozitivno, nismo toliko ni pričali o Fljamurtariju. Nema potrebe da insistirate na neprijatnim stvarima iz prošlosti. Ova generacija nema sećanja na Fljamurtari. Treba da se fokusiramo na sebe, da odigramo bez straha, da tražimo pobedu od prvog minuta", rekao Miroslav Đukić novinarima na aerodromu Nikola Tesla pred odlazak u Tiranu, gde će Partizanova ekspedicija biti smeštena sve vreme tokom boravka u Albaniji.

Prema njegovim rečima klub je minulih dana uspeo da izoluje igrače o svih priča koje nemaju sportsku tematiku, kako bi Saša Ilić i drugovi mogli da se fokusiraju samo na teren.

"Na svakom gostovanju, ne samo u Albaniji, imamo neprijateljski ambijent. Ipak, treba da se isključimo iz toga i da igramo fudbal. Uspevaju ekipe koje se isključe iz toga. Uspeli smo u tome da izolujemo igrače, svesni su i oni toga da ne treba da se pominje istorija, niti mi idemo tamo da vodimo politiku. Ne rešavamo ni prošlost, ni sadašnjost, ni budućnost, hoćemo samo da igramo fudbal".

Očekivanja su velika, jer bi naredne dve pobede Partizan približile drugoj fazi Lige Evrope.

"Ovo nam je krucijalna utakmica. Bitno nam je da vidimo koji ćemo biti u grupi. Neće biti lako da osvojimo svih šest bodova, ali svakako idemo na pobedu u Elbasanu. Oni su navikli da imaju loptu, agresivni su, ali mi ćemo ići tamo da im otmemo loptu i da im nametnemo ono na sta oni nisu navikli", kaže Đukić i nastavlja:

"Mnogo bolje funkcionišemo na strani. To nam više odgovara i nadam se da će tako biti i u četvrtak. Najbitnije je da izađemo s dobrim mentalitetom, da idemo na pobedu i da pokušamo da pobedimo. Ovo mi je prvi put da dolazim u Albaniju. Idemo protivniku kod njega kući i uvek sa dobrim mentalitetom, ne plašimo se".

O mogućnosti da u Elbasanu skroji triling Marko Janković - Sejduba Suma - Zoran Tošićtrener Đukić je ostao suzdržan.

"Mi želimo da sve dobre igrače ubacimo u ekipu i videćemo da li će Tošić, Janković i Suma igrati zajedno. Znači nam iskustvo Tošića i Stojkovića i samo da razmišljamo fudbalski".

Partizan do utakmice sa Skenderbegom neće izaći na travnjak stadiona u Elbasanu, ali ni tu nema problema.

"Ne remeti nas što do utakmice nećemo osetiti teren".

Što se očekivanja ishoda drugog meča grupe tiče, Đukić je bio jasan:

"Bilo bi dobro da Dinamo pobedi, jer sa njima imamo negativan skor i bilo bi dobro da ukrajinski predstavnik pobeđuje naše direktne konkurente za jedno od prva dva mesta". 

Na kraju, postavilo se pitanje da li će Partizan nazdraviti pobedu čuvenim albanskim konjakom "Skenderbeg"?

"Prvo da pobedimo pa ćemo razmišljati o nazdravljanju. Ovo je bitna utakmica za našu budućnost u Ligi Evrope".

Utakmica Skenderbeg - Partizan igra se u četvrtak od 21.05. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar