Video: Hrvati strijepe zbog gostovanja u Grčkoj!

Žreb za baraž Svetskog prvenstvo najmanje je obradovao Hrvatsku i njihove medije koji su najmanje priželjkivali nezgodne "Helene".

Fudbal 17.10.2017 | 19:45
Video: Hrvati strijepe zbog gostovanja u Grčkoj!
Njihova "strepnja" nije bila zbog spektakularnog sastava Grčke, već zbog potencijalnih sukoba navijača, baš kao pre šest godina.

Na poslednjem gostovanju "Kockastih" u Grčkoj desio se veliki sukob između dve strane navijača u kojoj su više nastradali Hrvati.

Tada su gosti napadnuti molotovljevim koktelima, topovskim udarima pri čemu je i jedan navijač izgubio prst.Utakmica se igrala u Pireju, čiji je domaćin Olimpijakos, a kako prenose hrvatski mediji tada je i veliki broj "Delija" učestvovao u ovim napadima na navijače Hrvatske.

Grci i Hrvati imaju dugu istoriji netrpeljivosti, a zabeležen je i sukob između navijača Dinama iz Zagreba "Bad blue boys" i olimpijakosovih pristalica, kada je Dinamo pre dve godine gostovao u Pireju.Hrvatska ne brine zbog kvaliteta jer se on očigledno nalazi na njihovoj strani, međutim neredi bi možda mogli da budu prisutni i ovoga puta, a nadamo se da će sve proći dobro i bez incidenata u obe države.

Prve utakmice baraža igraju se 9. i 11. novembra, a revanši 12. i 14. Hrvatska će biti domaćin u prvom meču.

Parovi baraža za Svetsko prvenstvo:

Severna Irska – Švajcarska
Hrvatska – Grčka
Danska – Republika Irska
Švedska – Italija

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar