Akcija: Uhapšeni čelnici “Agrokora“

Četiri lica uhapšena su danas u slučaju "Agrokor", a iz Državnog tužilaštva Hrvatske navode da sprovode pretrage kod 15 lica zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti privrede i krivotvorenje.

Region 16.10.2017 | 10:57
Akcija: Uhapšeni čelnici “Agrokora“
"U toku su uviđaji i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela protiv privrede i krivotvorenja. Tokom ove faze preduzete su zakonom predviđene radnje, odnosno dobijeni su nalozi istražnog sudije radi sprovođenja pretraga 15 lica, koje su u toku", navode iz Državnog tužilaštva.

Iz ove pravosudne institucije ističu da je ovo postupanje nastavak višemjesečnih provjera na osnovu potvrđenih činjenica, te početak opsežne istrage koja obuhvata složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Policija je danas uhapsila bivše članove uprave koncerna "Agrokor" Ivana Crnjca, Tomislava Lučića, Ljerku Puljići i Pirušku Canjugu.

Ljubo Visković, advokat Crnjca, potvrdio je da je njegov klijent uhapšen zbog "nepravilnosti u knjiženju i krivotvorenja bilansa".

Crnjac je u "Agrokoru" bio izvršni potpredsjednik za finansije, strategiju i tržišta kapitala i najodgovornije lice za finansije te kompanije, javili su hrvatski mediji.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

borac

16.10.2017 10:00

Najbolje pare su u zatvoru pokrades milione godinu zatvora neki uslovno i bogat si

ODGOVORITE
Name

PRIJEDORČANIN

16.10.2017 10:12

A, MILE?

ODGOVORITE
Name

Pravna država

16.10.2017 10:55

Hrvatska je za nas miljama ispred.

ODGOVORITE
Name

BOBA

16.10.2017 19:53

MNOGI KAŽU OTKAD JE HRVATSKA UŠLA U EVROPSKU UNIJU DA SE NIŠTA NE MJENJA. KO TO KAŽE.POZDRAV PERNARU MENI NAJ OMILJENIJEM POLITIČARU .ŽELIM MU SVU SREĆU.

ODGOVORITE