Mitrović: Iz Rusije u istoriju!

Napadač srpske reprezentacije izjavio je da je veče plasmana na Mundijal najveći trenutak u njegovoj karijeri i da se "orlovi" neće zadovoljiti pukim učešćem.

Fudbal 14.10.2017 | 23:30
Mitrović: Iz Rusije u istoriju!
Aleksandar Mitrović je do početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo postigao četiri pogotka na 22 nastupa za reprezentaciju Srbije. Onda je u D grupi odigrao devet od 10 utakmica - sve kao "starter" - i sa šest golova bio najefikasniji u timu "orlova", koji je srpskom fudbalu obezbedio prvo učešće na velikom takmičenju od Južne Afrike 2010. godine.

Popularni "Mitar" bio je dvostruki strelac u pobedi nad Austrijom, izjednačio je u oba duela sa Velsom, a u ponedeljak je protiv Gruzije asistirao Aleksandru Prijoviću za gol koji je Srbiju definitivno odveo u Rusiju 2018.

"To je bila neverovatna noć za ljude u Srbiji. Cela zemlja je čekala da se konačno plasiramo na jedno veliko takmičenje. Na početku kvalifikacija niko nije verovao u nas, na utakmici protiv Irske je bilo jedva 10.000 gledalaca. Protiv Gruzije nas je bodrilo 50.000 i to je definitivno bilo najveće i najponosnije veče u mojoj karijeri", izjavio je Mitrović za sajt Njukasla, kluba za koji nastupa u engleskoj Premijer ligi.

On je objasnio zbog čega je odlazak na SP tako važna stvar.

"Kada si dečak, gledaš utakmice i maštaš kako predstavljaš svoju zemlju i narod na prvenstvu Evrope ili sveta. Srbija ima mnogo uspeha u košarci, vaterpolu i još mnogim sportovima, ali fudbal je ipak 'broj jedan'. Mi smo mala zemlja, od šest-sedam miliona ljudi, ali sada smo stali u red sa mnogo većima".

Mundijal se održava od 14. juna do 15. jula 2018, žreb je 1. decembra, a pre toga treba da se odigra i baraž. Mitrović ističe da se generalni cilj "orlova" u Rusiji već zna.

"Ne želimo da idemo tamo samo da bismo učestvovali. Ako već idemo, onda ćemo probati da uradimo i nešto više, da postanemo deo srpske istorije. I to nije samo moj, već motiv svih reprezentativaca", naglasio je Mitrović, dodavši da će narednih meseci učiniti sve kako bi na SP otišao u top formi.

Zasluge za svoje dobre i efikasne partije u prvom redu je pripisao selektoru Slavoljubu Muslinu.

"Sve vreme je verovao u mene i za njega sam uvek bio prvi centarfor. Ulio mi je samopouzdanje i drago mi je što sam mu uzvratio golovima i asistencijama. Učinio je da dobro treniramo, da verujemo u uspeh i da sve radimo kao tim. Atmosfera u reprezentaciji u poslednjih godinu, godinu i po, bila je fenomenalna", podvukao je "Mitrogol".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar