Bodiroga prodavao "bič", on ga patentirao u NBA!

Momak po imenu Gad Šemgad (God Shammgod) je u NBA ostao upamćen kao neko čije je ime sinonim za odlične driblere, a u NBA je odigrao samo jednu sezonu.

Košarka 17.10.2017 | 13:30
Bodiroga prodavao "bič", on ga patentirao u NBA!
U NBA je patentirao i dribling koji se zove "bič" ili po njemu upamćen kao "šemgad".

Šemgad Vels je rođen 29. aprila 1976. godine i danas radi kao pomoćni trener u Dalas Maveriksima. Prema sopstvenim rečima, u NBA je došao dvadeset godina prerano.

Doba plejmejkera danas doživljava svoje zlatne godine, a igrači kao što su Stef Kari i Rasel Vestbruk sa pozicije jedinice skupljaju MVP priznanja. Oduševljavaju driblinzima, zakucavanjima i trojkama.

Šemgadu bi na driblinzima mogli da pozavide i Džamal Kroford i Dejmian Lilard i Kris Pol, ali je ipak rođeni Njujorčanin u NBA odigrao samo sezonu 1997/1998.

Dve godine je igrao na beku za Providens, a driblanju ga ja naučio trener Tajni Arčibald.

"Kada sam došao u NBA imali ste Šeka, Hakima Olajdžuvona i druge odlične centre. NBA je tada bila mnogo veći sistem, ali sada u 2017. oni žele da plejmejkeri ubacuju poene, da budu lideri. 'Uhvaćen' sam između era što me često navodi da pomislim kako sam draftovan 20 godina prerano", kaže Šemgad.

Njegov dribling i danas koriste Vestbruk, Irving i Lilard pa Šemgad smatra da mu košarkaški bogovi na taj način vraćaju za činjenicu da u NBA nije napravio zavidnu karijeru mada je u njoj ostavio trag.

Međutim, u istoj eri je "bič" sa druge strane okeana prodavao jedan poznatiji majstor igre pod obručima – Dejan Bodiroga.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar