Vježbajte u jesen

Iako većina želi instant rezultate i nada se da će ih dobiti mjesec prije početka ljetne sezone, istina je naravno drugačija, a to je da ćete kondiciju, tonus mišića i bolji izgled dobiti samo kontinuiranim i kvalitetnim vježbanje. Jesen je pravo vrijeme za početak i za prave rezultate.

Zdravlje 11.10.2017 | 15:43
Vježbajte u jesen
Iako se većina vježbanja sjeti tek na proljeće postoje oni koji uvijek misle o svom zdravlju i sporta i vježbanja se ne odriču bez obzira na godišnje doba. Stručnjaci kažu da dobrih rezultata nema bez kontinuiranog rada, te se savjetuje da se sa vježbanjem počne što prije i da se ne odustaje. Upravo će jesenji i zimski dani napuniti teretane i fitnes sale, kaže trener Branko Babalj.

I kod vježbanja je naravno presudno da kvalitet bude ispred kvanititea te da uz pomoć stručnih lica pravilno izvodite vježbe, i da odvojite barem 30 -60 minuta nekoliko puta sedmično kako biste dobili željene rezultate i bili zdraviji.

Činjenica je da smo u škripcu s vremenom te da više energije potrošimo na traženje izgovora nego načina da vježbamo, ali podaci Svjetske zdravstvene organizacije koji dokumentuju benefite fizičke aktivnosti na zdravlje ljudi trebali bi biti dovoljni da se pokrenete i da vježbate.


BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

cups

11.10.2017 20:20

Da napravimo mjesta za Januar da se krmacimo.

ODGOVORITE