Ima sve da pršti na Aus Openu!

Direktor Krejg Tili potvrdio da će prvi grend slem u 2018. godini okupiti velike asove posle pauza koje su napravili.

Tenis 13.10.2017 | 23:45
Ima sve da pršti na Aus Openu!
U novoj godini gledaćemo stare teniske asove.

Na prvom turniru sezone, Australijan Openu, trebalo bi da se okupe igrači iz svetskog vrha koji su zbog povreda već dugo van terena.

Krejg Tili, direktor turnira u Melburnu, najavio je da će konkurencija na Australijan Openu u januaru ponovo biti veoma jaka, jer će se na jednom mestu uz trenutno najbolje i prošlogodišnje finaliste Rafaela Nadala i Rodžera Federera naći dva doskorašnja "broja jedan" - Novak Đoković i Endi Marej, kao i Kei Nišikori i Sten Vavrinka. Svi oni propustili su drugi deo ove sezone zbog zdravstvenih problema.

"Sa velikom radošću mogu da potvrdim da ćes vi vrhunski igrači biti u Melburnu u januaru. Osim Novaka, Endija, Stena, velike su šanse da vidimo i veliki broj zvezda u usponu kao što je Aleksandar Zverev", rekao je Tili.

On je naveo da će, bez obzira što su neki od njih pali na ATP listi zbog izostanka, turnir biti veoma zanimljiv i neizvestan, jer će si želeti da se vrate na stare pozicije.

To se pre svih odnosi na Novaka Đokovića, koji je čak polovinu od svojih 12 grend slem trofeja osvojio u Melburnu, ali i Endija Mareja, koji je donedavno držao čelnu poziciju liste najboljih igrača sveta. Škot nikada nije trijumfovao na Australijan Openu, iako je čak pet puta igrao u finalu, pa je njegov motiv posle pauze još veći.

"Razgovarao sam sa Endijem, on uveliko trenira i priprema se za odlične rezultate u 2018. godini", naveo je Tili.

Novak Đoković nalazi se van terena još od jula, kada je predao četvrtfinalni meč na Vimbldonu Tomašu Berdihu, a potom najavio dugotrajni proces lečenja lakta koji mu je dugo zadavao probleme.

Endi Marej takođe je posle nastupa u Londonu bio primoran da se povuče sa terena, iako zvanično nije objavio da će to biti do kraja sezone. On je zbog problema sa kukom muku mučio tokom cele 2017. godine, a onda je iz nedelje u nedelju samo otkazivao nadolazeće turnire.

Sten Vavrinka je zbog problema sa kolenom "kuburio" celo leto, eliminisan je u prvom kolu Vimbldona, razmatrao je mogućnost da napravi kraću pauzu i vrati se na US Openu, gde je trebalo da brani titulu, ali je pred početak grend slema u Njujorku saopštio da će biti van terena do kraja 2017.

U isto vreme i najbolji japanski teniser Kei Nišikori saopštio je javnosti da će morati do 2018. da zaleči povredu lista, sa kojom se borio duže vreme.

Australijan Open igraće se od 15. do 28. januara 2018. godine, uz rekordni nagradni fond od čak 55 miliona australijskih dolara, što je deset odsto više nego u 2017. godini.

A GDE JE NOVAK?

Mnogobrojne navijači Novaka Đokovića žestoko su razbesneli organizatori Aus Opena kada su na zvaničnom Twitter nalogu turnira objavili listu zvezda koje će nastupati u Melburnu 2018. godine.

Na njoj, slučajno ili ne, nema imena čak šestostrukog osvajača trofeja Novaka Đokovića, dok su kao "face" koje ćemo gledati na prvom grend slemu nove sezone pomenuti Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Marej, Serena i Venus Vilijams, pa čak i Simona Halep, koja jeste "broj jedan", ali nema nijednu grend slem titulu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar