Eurohups tvrdi: Zvezda najslabiji Evroligaš!

Popularni košarkaški portal Eurohups (Eurohoops) stavio je Crvenu zvezdu na poslednje mesto po snazi pred početak nove sezone u Evroligi.

Košarka 11.10.2017 | 22:30
Eurohups tvrdi: Zvezda najslabiji Evroligaš!
Crveno-beli su i pred prošlu sezonu biti potcenjeni i svrstani u autsajdere, ali su se do poslednjeg kola borili za mesto u plej-ofu.

Međutim, Eurohups ističe da je impresivna igra i serija od sedam pobeda sredinim sezone već daleka istorija.

"Odlazak Čarlsa Dženkinsa, Marka Simonovića, Stefana Jovića, Marka Gudurića i Ognjena Kuzmića je očigledno oslabio tim. Nadu im daje dolazak iskusnih igrača poput Tejlora Ročestija, Džejmsa Feldina i Pera Antića", navodi se u analizi portala koji naglašava i da je novi trener tima Dušan Alimpijević sa 31 godinom najmlađi stručnjak u ligi. 

Kao glavnog favorita uoči nove sezone Euroups ističe naravno branioca titule Fenerbahče, za koji očekuje da postane jedan od retkih klubova koji je odbranio trofej, uprkos odlasku Bogdana Bogdanovića i Ekpea Judoa. 

Glavni rival ekipi Željka Obradovića biće CSKA, koji je takođe oslabljen odlaskom Miloša Teodosića i Arona Džeksona, ali je Dimitris Itudis doveo sjajna pojačanja u vidu Serhija Rodrigesa, Vila Klajburna i Otela Hantera. 

Treći po "snazi" pred početak sezone je Real Madrid, iako će nekoliko meseci odsustvovati Serhio Ljulj, četvrti je Olimpijakos, za kojim sledi najveći rival Panatinaikos, a u plej-of grupi ekipa su još Barselona, Himki i Anadolu Efes. 

Ispod crte su Baskonija, Makabi, Valensija, Bamberg, Olimpija Milano, Unikaha, a ispred Zvezde je i Žalgiris. 

Evroliga počinje 12. oktobra duelom Efes – Real, a Zvezda na premijeri gostuje Žalgirisu dan kasnije.

Eurohoops Evroliga "power rankings":
1. Fenerbahče
2. CSKA
3. Real Madrid
4. Olimpijakos
5. Panatinaikos
6. Barselona
7. Himki
8. Anadolu Efes
9. Baskonija
10. Makabi
11. Valensija
12. Bamberg
13. Milano
14. Unikaha
15. Žalgiris
16. Zvezda

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Koš

11.10.2017 20:43

Igrači igraju na terenu,a ne novci i budžeti.Naprijed Zvezda le.

ODGOVORITE