SP - najava: Da li ste spremni za južnoameričko ludilo?!

Argentina visi na 2. 850 metara! Spremite se za nikad luđi finiš i potpuni haos u Južnoj Americi!

Fudbal 10.10.2017 | 22:45
SP - najava: Da li ste spremni za južnoameričko ludilo?!
Ni u najluđim snovima Argentina nije mogla da zamisli da bi mogla da se nađe u gotovo bezizlaznoj situaciji kolo pre završetka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo!

Remi bez golova s Peruom, odnosno treći nerešeni ishod uzastopno, a pre toga poraz na gostovanju Boliviji doveli su Horhea Sampaolija i njegovu razbijenu vojsku u stanje potpunog šoka - na šestom mestu na tabeli, ispod crte za Mundijal i u prilično teškoj poziciji da se na kraju nađe u avionu za Rusiju!

I tako je Argentina sebe dovela u situaciju da u poslednjem kolu ništa ne zavisi od nje. Apsolutno ništa.

Čak ni pobeda ne znači direktan plasman na Mundijal! 

Odmah pošto su kompletirane sve utakmice pedantni statističari su se bacili na ono što najbolje znaju da rade - da u procentima iskažu kakve su šanse Gaučosa u završnici nikad luđih kvalifikacija. 

A stanje je sledeće: Argentini se u krugu od šest selekcija koje se bore za tri direktne karte za Svetsko prvenstvo i jedno mesto u baražu (protiv Novog Zelanda) daju najmanje šanse! 

Dakle, ekipa Horhea Sampaolija s pobedom ima obezbeđen bar plej-of, dok bi svaki drugi ishod na gostovanju rasturenom Ekvadoru u Kitu - na 2.850 metara nadmorske visine - mogao da znači i kraj svih nadanja. Tada bi Argentina u potpunosti zavisila od ishoda svih ostalih mečeva. 

Ukoliko izgubi, Argentina će morati da se nada da Paragvaj ne pobedi Venecuelu, a da Kolumbija dobije Peru većom razlikom od one kojom Gaučosi budu poraženi. U slučaju remija, Argentini je potrebno da se dogode dve od tri stvari:

- Da Paragvaj ne nadigra Venecuelu kod kuće
- Da Brazil pobedi Čile s više od gola razlike.
- Da Kolumbija savlada Peru ili da Peru dobije Kolumbiju s više od gola razlike. 

Urugvaj je, uprkos remiju na gostovanju Venecueli, u potpuno mirnoj situaciji i u takvom raspoloženju dočekuje meč protiv Bolivije na svom Sentenariju u Montevideu. Urusima će pobeda ili remi dati direktan plasman na Mundijal, dok će ulogu igrati čak i poraz. U tom slučaju baraž je zagarantovan, pa čak i automatski odlazak u Rusiju, ukoliko Argentina u poslednjem kolu ne nadoknadi devet golova razlike, odnosno da Gaučosi dobiju sa četiri, a Urugvaj izgubi s pet golova razlike. Što je apsolutno nerealno...

Urugvaj bi mogao da ispadne iz trke za Mundijal samo u ludačkom slučaju - ako bi izgubio od Bolivije, Čile savladao Brazil kod kuće, Kolumbija bila bolja od Perua na svom terenu, a Argentina dobila Ekvadoru u Kitu sa 12 golova razlike. 

Za Čile i Kolumbiju sve je jasno - samo ih trijumfi na gostovanju Brazilu, odnosno Peruu vodi direktno u Rusiju. Remiji bi realno doneli plej-of, dok bi porazi značili da bi morali da zavise od ishoda ostalih mečeva.

Peruu bi pobeda donela sigurno bar mesto u baražu, dok bi svaki drugi rezultat opet doneo neizvesnost i čekalo bi se da se završe svi ostali mečevi.

Na kraju, Paragvaju samo pobeda igra ulogu, ali bi za to moralo da se dogodi i da se poslože drugi rezultati. 

Podsetimo, sve utakmice završnog kola južnoameričkih kvalifikacija igraju se u sredu rano ujutru od 01.30!

Spremite se za nikad luđi finiš i potpuni haos u Južnoj Americi! 

PROJEKTOVANI SASTAVI:

EKVADOR (4-2-3-1): Banguera - Valensija, Alvarez, Arboleda, Ramirez - Intrijago, Orehuela - Ibara, Aroho, Garsija - Ordonez

ARGENTINA (3-3-3-1): Romero - Merkado, Facio, Otamendi - Salvio, Bilja, Akunja - Dibala, Mesi, Gomez - Benedeto

KVALIFIKACIJE ZA SP (JUŽNA AMERIKA) - 18. KOLO:

01.30: Brazil - Čile
01.30: Ekvador - Argentina
01.30: Paragvaj - Venecuela 
01.30: Peru - Kolumbija 
01.30: Urugvaj - Bolivija 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar