Pele, Maradona i Aron Einar Gunarson!

U tome i jeste čar fudbala.

Fudbal 11.10.2017 | 18:00
Pele, Maradona i Aron Einar Gunarson!
I Island će direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiji, prvi put u istoriji tamošnjeg fudbala. Lagana pobeda nad Kosovom u Rejkjaviku od 2:0 sinoć bila je dovoljna pulenima Hejmira Halgrimsona da direktno viziraju pasoše za najveću smotru svetskog fudbala.

Uspeh je ogroman. Ne samo što su bili prvi u grupi ispred selekcija kao što su Hrvatska, Ukrajina i Turska, već su sa populacijom od samo 330.000 stanovnika ujedno i najmanja zemlja koja je ikada učestvovala na završnom turniru svetskog prvenstva.

Razlog za veliko oduševljenje na severu Evrope, a posebno je iskrena bila reakcija selektora Islanda koji je uporedio vezistu Kardifa Arona Einara Gunarsona se fudbalskim veličinama - Peleom i Dijegom Maradonom.

"Sve je ovo čudno. Ne znam stvarno šta da kažem, misli mi lutaju na sve strane. Mislim... Pele, Maradona i Aron Einar Gunarson", iskren je Halgrimson.

Podsetimo, Island je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj dospeo do četvrtfinala. Da li će sledeće leto doneti novu fudbalsku bajku?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar