Gori Kalifornija: Stradalo 10 osoba

U šumskim požarima koje raspiruje snažan vjetar u sjevernom dijelu američke države Kalifornije poginulo je najmanje desetoro ljudi, uništene su stotine kuća i kompanija, a oko 20. 000 lica moralo je da napusti svoje domove.

Svijet 10.10.2017 | 07:40
Gori Kalifornija: Stradalo 10 osoba
Od početka godine, u šumskim požarima u Kaliforniji poginulo je 13 ljudi, najviše u ovoj deceniji, saopštili su zvaničnici vatrogasne službe. 

Guverner Džeri Braun proglasio je vanredno stanje u okruzima Napa, Sonoma i Juba, uključujući područja poznata po proizvodnji vina. 

Požari u ovim oblastima nisu lokalizovani i čitav region je zahvaćen gustim dimom, koji je stigao južnije, do područja zaliva San Franciska. 

Guverner je zatražio da predsjednik SAD Donald Tramp takođe proglasi vanredno stanje, kako bi federalna vlast resurisma podržla Kaliforniju. 

Najteže je pogođen okrug Sonoma, gdje je poginulo sedam ljudi, objavila je kancelarija lokalnog šerifa. Dvije osobe poginule su u Napi, a jedna u okrugu Mendosino. 

Procjenjuje se da je do sada uništeno oko 1.500 objekata. Još nije poznato kako je požar izbio u večernjim satima u nedjelju, 8. oktobra.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar