SP: Tri promjene u sastavu Srbije?

Selektor "orlova" Muslin blizu je odluke da promeni dvojicu od trojice štopera koji su počeli duel u Beču, a promena se očekuje i u špicu napada! Evo očekivanog sastava Srbije. . .

Fudbal 09.10.2017 | 17:45
SP: Tri promjene u sastavu Srbije?
Tri nova imena za pobedu i plasman na Mundijal!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije promeniće startnu postavu za "utakmicu generacije", ali će "orlovi" pred možda i rasprodatim tribinama Stadiona "Rajko Mitić" zaigrati u standardnoj formaciji 3-4-3.

MONDO iz pouzdanih izvora bliskih državnom timu saznaje da će Slavoljub Muslin napraviti tri izmene u odnosu na sastav koji je u petak uveče na "Ernst Hapel" stadionu u Beču odigrao najslabiji meč, doživeo prvi poraz u kvalifikacijama i - nadamo se - samo odložio, ali ne i otkazao plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Utakmicu poslednjeg, 10. kola Grupe D, Srbija - Gruzija, neće početi Stefan Mitrović, Matija Nastasić i Mijat Gaćinović, ali to prema saznanjima našeg portala ne znači i da će roviti Filip Kostić biti na terenu našeg najvećeg stadiona u 20.45, kada poljski arbitar Pavel Gil bude označio početak duela.

"U vatru" bi od starta trebalo da budu ubačeni Nikola Maksimović, Duško Tošić i Adem Ljajić, što znači da će Muslin zameniti dve trećine poslednje linije odbrane u odnosu na susret u kojem nas je oslabljena Austrija itekako nadigrala i tri puta pronašla put do mreže iza Vladimira Stojkovića.

Nezvanično, Gruzine će napasti postava: Stojković - Ivanović, Maksimović, Tošić - Rukavina, Matić, Milivojević, Kolarov - Tadić, Ljajić, Mitrović.

Pretpostavka je i da će Kostić dobiti priliku u drugom poluvremenu.

"Orlovi", koji bi u slučaju remija u Kardifu između Velsa i Republike Irske mogli da odu na SP kao pobednici grupe i ako izgube sa golom razlike, pobedili su večerašnjeg rivala u Tbilisiju rezultatom 1:3 (1:1), a tada smo nastupili u sastavu: Stojković - Ivanović, Maksimović, Kolarov - Rukavina, Matić, Milivojević, Obradović - Tadić, Kostić, Mitrović.

Gruzija je rano povela, golom Nike Kačarave u 6. minutu, posle čega je naš tim izjednačio sa bele tačke u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je precizan bio Dušan Tadić.

S obzirom na to da smo odigrali loših 45 minuta, Muslin je tada napravio izmenu na poluvremenu, Jagoš Vuković ušao je umesto Ivana Obradovića, Aleksandar Kolarov premestio se na poziciju levog beka i to je donelo rezultate u vidu pogodaka Aleksandra Mitrovića (64) i rezerviste Gaćinovića (86), oba puta na asistencije naše "desetke", Tadića.

Gruzija pred poslednjih 90 minuta u ovom ciklusu kvalifikacija i dalje nema pobedu (0-5-4, 8:13). Šesti trijumf Srbije u deset mečeva značio bi siguran plasman na Mundijal, dok bismo u slučaju remija ili poraza zavisili od ishoda ostrvskog duela na "Milenijum" stadionu.

Prema pravilima FIFA, ukoliko bi Srbija i Vels, odnosno Srbija i Irska završili ciklus sa istim brojem bodova, prvo bi se gledala ukupna gol-razlika, potom broj postignutih pogodaka, a tek onda skor u međusobnim duelima gde smo poravnati sa Velšanima (1:1 u Beogradu, 1:1 u Kardifu), a bolji od Iraca (3:3 u Beogradu, 0:1 u Dablinu).

"Orlovi" trenutno imaju gol-razliku "plus 9", Vels "plus 8", što znači da bi i minimalan poraz Muslinovog tima uz nerešen ishod na drugom meču ostavio Srbiju na prvom mestu (efikasniji smo od velškog sastava).

Kapiten reprezentacije i najbolji strelac ove generacije sa 12 pogodaka, Ivanović, nastupiće 98. put za nacionalni tim, Stojkoviću bi ovo mogao da bude 76. nastup, Kolarovu 72, Tadiću 48, Rukavini 42, Matiću 36, Mitroviću 33, Milivojeviću i Ljajiću 24, a Maksimoviću i Tošiću 20.

Inače, Duško Tošić naknadno je pozvan za utakmice sa Austrijom i Gruzijom nakon što je zbog povrede morao da odustane Uroš Spajić.

Meč Srbija - Gruzija biće odigran na 18. godišnjicu nezaboravne utakmice kvalifikacija za EURO 2000, kada je reprezentacija SR Jugoslavije remijem na "Maksimiru" sa Hrvatskom 2:2 izborila direktan i - ispostaviće se - poslednji naš plasman na evropsko prvenstvo u fudbalu.

Grupa DParovi 10. kola (ponedeljak, 20.45):

Moldavija – Austrija

Vels – Republika Irska

Srbija – Gruzija

Tabela: Srbija 18, Vels 17, Irska 16, Austrija 12, Gruzija 5, Moldavija 2.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar