Milorad Mažić je najbolji sudija na svijetu!

Milorad Mažić trenutno važi za najboljeg sudiju na svetu, prema statističkim podacima specijalizovanog sajta "World Referee".

Fudbal 09.10.2017 | 15:45
Milorad Mažić je najbolji sudija na svijetu!
Mažić je već dugi niz godina bez premca najbolji srpski sudija, a u poslednje vreme je počeo da dobija zaslužene pohvale na međunarodnom nivou – delio je pravdu na utakmicama Lige šampiona, Lige Evrope i kvalifikacija za svetska i evropska prvenstva, ali i na najvećim turnirima na planeti.

Kruna karijere za sada mu je bio Superkup Evrope 2016. godine između Real Madrida i Sevilje, kao i finale ovogodišnjeg Kupa konfederacija. 

Sajt "World Referee" se bavi analizom brojnih statističkih podataka, na osnovu kojih se dodeljuju bodovi, a arbitar iz Vrbasa ove sezone zauzima treću poziciju iza Slovenca Slavka Vinčića i Feliksa Briha iz Nemačke. 

Međutim, kada se u obzir uzme poslednjih 10 godina i uporedi sa učinkom ostalih njegovih kolega, Mažić čvrsto drži prvo mesto ispred zvučnih imena – Džunejta Čakira Hauarda Veba. Lista se automatski ažurira na osnovu dobrih odluka, kontrole igre, grešaka, žutih kartona, prednosti, penala... 

Posle njih slede Bjern Kujpers i Feliks Brih, dok prvih 10 kompletiraju Viktor Kasai, Ravšan Irmatov, Frank de Blekere, Pedro Proensa i Horhe Larionda. 

Osim toga, Milorad deli i prvo mesto sa Bibijanom Štajnhaus za najvišu dobijenu ocenu za jednu odsuđenu utakmicu – za duel Mađarske i Belgije u osmini finala Evropskog prvenstva 2016. godine, koju su ‘Đavoli’ dobili sa velikih 4:0, njegovo suđenje ocenjeno je ocenom 9,9 od maksimalnih 10 bodova. 

Mažić se u poslednje vreme nalazi na udaru kritika članova Crvene zvezde koji su tražili njegovo doživotno izuzeće sa utakmica 'crveno-belih'.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar