SP - Najava: Noć raspleta!

Večeras je na programu devet utakmica poslednjeg kola u grupama C, E i F u kojima ćemo gledati veliku borbu za baraž.

Fudbal 08.10.2017 | 14:00
SP - Najava: Noć raspleta!
Znamo da će direktno u Rusiju na Svetsko prvenstvo sigurno Nemačka i Engleska, kao pobednici grupa C i F, a da li će im se u tom paketu pridružiti i reprezentracija Poljske iz grupe E saznaćemo oko 20 časova nakon što se završi utakmica u Varšavi protiv demoralisane Crne Gore.

Ako pobede na krilima sjajnog Roberta Levandovskog, koji se trka sa Kristijanom Ronaldom na listi strelaca (obojica imaju po 15 golova), Poljaci će biti prvi u grupi E (dovoljan im je i bod), a ujedno će omogućiti i Dancima da budu drugi, bez obzira šta ovi urade sa Rumunima.

Opet, Skandinavci moraju da ganjaju makar bod večeras, jer im on donosi siguran plasman u baraž pošto su trenutno izjednačeni sa Grčkom na tabeli drugoplasiranih selekcija (istina uz bolju gol-razliku).

Podsetimo, u poslednjem kolu Heleni igraju sa Gibraltarom i šta god da urade ne mogu da računaju na bodove, jer se osvojeni poeni iz duela sa poslednjeplasiranim timovima u svakoj grupi brišu. Tako je svakoj selekciji koja želi u baraž potrebno da prebaci brojku od 13 bodova, kako bi sigurno dobila mesto u baražu, a Grke ostavila van, kao najslabiji drugoplasirani tim.

Zato će recimo večeras vrlo zanimljivo biti i u Ljubljani, gde Slovenija u grupi F dočekuje Škotsku. Ostrvljanima samo pobeda garantuje siguran plasman u doigravanje, a svaki drugi ishod gura u prvi plan najpre Slovake, koji imaju zicer sa Maltom kod kuće, pa tek onda Slovence.

Ali, ono što je najintersantnije od svega je da i jedni i drugi, u slučaju da preskoče Škote na tabeli, ipak ostaju bez baraža, jer će, kada im se obrišu pobede nad Maltom, imati manje bodova od Grka, pa bi u Atini mogli da počnu da slave već večeras.

Slično je i u grupi C gde Severna Irska, isto kao i Danska, juri bod na gostovanju u Norveškoj kako bi "zakucala" plasman u baraž. Ne daj bože Ircima da izgube sa dva gola razlike u Oslu, pošto bi to Grcima otvorilo put ka doigravanju zbog bolje gol-razlike.

Najbolje od svega je što Helenima ne bi sve lađe potonule ni večeras. Oni će i narednih dana čekati rasplete u ostalim grupama i nadati se da će timovi koji konkurišu za baraž biti neuspešni i da neki od njih neće prebaciti magičnu brojku od 13 bodova kada se obrišu oni protiv najslabijih timova u grupi.

Nema šta, idealan finiš kvalifikacija i ne gine nam dobra zabava do utorka uveče!

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar