Mejeva želi da smijeni Džonsona

Britanski premijer Tereza Mej sugerisala je da bi mogla da izvrši izmjenu na funkciji ministra spoljnih poslova koju trenutno obavlja Boris Džonson.

Svijet 08.10.2017 | 12:00
Mejeva želi da smijeni Džonsona
Britanski dnevnik "Sandej tajms" piše da je Mejovoj postavljeno pitanje o njenim planovima za Džonsona, koji joj je iskazao lojalnost ali je na meti optužbi pojedinih saradnika premijera da narušava njen autoritet iznoseći sopstvene vizije izlaska Britanije iz EU.

"Nikada se nisam krila pred izazovom pa neći ni sad. Ja sam šef Vlade i dio mog posla je da osiguram da uvijek u sastavu imam najbolje ljude i da iskoristim bogatstvo talenata dostupnih u stranci", naglasila je Mejova.

List ocijenjuje da njena izjava predstavlja signal spremnosti da dovede nove ministre i da otkaže saradnju onima koji joj stvaraju probleme.

Niko iz kancelarije premijera nije želio da komentariše članak "Sandej tajmsa".

Analitičari podsjećaju da je od raspisivanja vanrednih izbora u junu došlo do erozije autoriteta Mejove jer je izgubila većinu u parlamentu.

Džonson, koji je jedan od mogućih kandidata za lidera Konzervativne stranke, napisao je prošlog mjeseca članak u kojem je iznio svoje viđenje Bregzita samo nekoliko dana nakon što je Mejova održala veliki govor na tu temu.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar