Novi "broj jedan" ženskog tenisa stiže iz Rumunije!

U ponedeljak kada bude objavljena najnovija WTA lista, novo ime biće na njenom vrhu.  Tenis ima novu kraljicu – Simonu Halep! Rumunska teniserka Simona Halep pobedila je Jelenu Ostapenko u polufinalu Pekinga 6:2, 6:4. Pobeda je još slađa jer po prvi put postaje najbolja na svetu.

Tenis 07.10.2017 | 14:30
Novi "broj jedan" ženskog tenisa stiže iz Rumunije!
Simona Halep će od ponedeljka biti najbolje rangirana teniserka sveta!

Plasmanom u finale turnira u Kini, 26-godišnja Rumunuka obezbedila je sebi prvo mesto WTA rang liste. Po prvi put u karijeri.

Ona je bez mnogo problema savladala Letonku Jelenu Ostapenko - 6:2, 6:4 - čime je na prvom mestu najboljih svetskih teniserki preskočila Gabrinje Muguruzu iz Španije.

U finalu "Čajna opena", Halep će se sastati sa Karolin Garsijom iz Francuske ili Petrom Kvitovom iz Češke.

Imala je Halep još jedan dodatni motiv da pobedi Ostapenkovu.

Njih dve su igrale i u finalu Rolan Garosa u junu i tada je Ostapenko šokirala Rumunku i sprečila je da preuzme prvo mesto na WTA listi.

Halep ovog puta nije ostavila mnogo prosotra Letonki da se nada. Već od starta je krenula ubedljivo i u prvom gemu na servis protivnice napravila brejk bez izgubljenog poena. 

Potvrdila je brejk narednim servisom i do sedmog gema je svaka od igračica čuvala svoj servis. U sedmom, veoma uzbudljivom gemu sa mnogo preokreta Halep koristi petu brejk šansu i dolazi do 5:2, da bi narednim servisom kao na početku, bez izgubljenog poena potvrdila set. 

Ostapenko je u drugi ušla nešto ubedljivije. Osvojila je prvi gem i prepustila jedan poen protivnici. Onda su usledila dva zanimljiva gema karakteristična za ženski tenis. Brejk i ribrejk u petom i šestom gemu drugog seta. Prvo je Halep oduzela servis Ostapenko, da bi Letonka u sledećem uzvratila. 

Njeno vraćeno samopouzdanje nije dugo potrajalo budući da je na 4:4 još jednom izgubila svoj servis, a u narednom je Halep samo potvrdila pobedu posle sat i 17 minuta igre. 

U finalu će igrati protiv bolje iz duela Karoline Garsije i Petre Kvitove. Da bi se domogla prvog mesta, Halepovoj je bilo potrebno da prođe do finala i u eventualnom duelu neizgubi od Jeline Svitoline da bi sa teniskog trona spustila Garbinje Mugurusu. 

Karolin Garsija joj je učinila uslugu izbacivši Svitolinu u četvrtfinalu, pa će na narednoj WTA listi sve igračice gledati u leđa Rumunki.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar