Planine regiona pod snijegom

Prvi snježni pokrivač ove jeseni prekrio je više predjele na Balkanu i prouzrokovao smetnje u saobraćaju, ali i mnoštvo drugih problema.

Region 07.10.2017 | 13:36
Planine regiona pod snijegom
U BiH oblačno sa mjestimičnom kišom, a na planinama iznad 1200 metara nadmorske visine pada snijeg. Snijega jutros ima u Kalinoviku pet centimetara, a na Čemernom osam centimetara. Na Jahorini je palo preko 20 centimetara snijega.

U Srbiji snijeg prouzrokovao nestašicu struje i vode. Sjenica je danas ostala bez struje i vode zbog kvara na električnim vodovima, uzrokovanog snijegom koji je napadao u ovom mjestu.

"Pokidano je mnogo dalekovoda, pa su trenutno pola grada i skoro sva okolna sela bez struje. Havarija je nastala zbog velikog snega i u ovom trenutku nije poznato kada će se stanje normalizovati", rekli su u dispečerskoj službi elektrodistribucije.

U Sjenici je jutros izmjereno osam santimetara snježnog pokrivača, a na Radišića brdu u opštini Sjenica, 22 santimetra, javio je radio "Sto plus" pozivajući se na informacije u sjeničkoj elektrodistribuciji.



U Hrvatskoj temperatura ispod nule, snijeg pao na Biokovu i na Zavižanu. 

Snijeg je pao na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri, gdje je izmjeren minus jedan stepen Celzijusov, što je bila najniža temperatura vazduha koja je jutros izmjerena u Hrvatskoj.

Na Zavižanu, najvišem vrhu na Velebitu, palo je pet centimetara snijega, javili su hrvatski mediji.

U Crnoj Gori je Durmitor pokriven snijegom, na Žabljaku izmjereno oko 30 centimatara snježnog pokrivača.
Na Žabljaku je jutros izmjereno oko 30 centimetara snijega, koji je počeo da pada juče poslijepodne na padinama Durmitora. Snijeg je tokom noći pao i u Kolašinu, Bijelom Polju, Rožajama i Andrijevici.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar