Pritvor za Berića i Savića

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor Nenadu Beriću /36/ i Aleksandru Saviću /37/ iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj teškog ubistva banjalučkog profesor Spase Šakote i izazivanje opšte opasnosti.

Republika Srpska 06.10.2017 | 19:02
Pritvor za Berića i Savića
Sud Beriću stavlja na teret i krivično djelo trgovina uticajem, a pritvor je određen do 4. novembra računajući dan hapšenja, rečeno je Srni u sudu.

Pritvor je određen zbog opasnosti da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače.

Mjere pritvora određene su i zbog opasnosti da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili da će završiti započeto, kao i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža.

Berić i Savić su u utorak, 3. oktobra, oko ponoći podmetnuli četiri bombe pod Šakotin automobil, koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj stanuje profesor.

Bombe su eksplodirale sljedećeg dana oko 10.30 časova kada je Šakota pokrenuo automobil.

Šakota je u ovoj eksploziji lakše povrijeđen, a osim njega povrijeđen je i slučajni prolaznik. NJima je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, nakon čega su pušteni na kućno  liječenje.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar