Mej ne razmišlja o ostavci

Britanski premijer Tereza Mej ne razmišlja o ostavci uprkos problemima tokom jučerašnjeg važnog govora na kongresu vladajuće Konzervativne stranke, saopšteno je iz Vlade.

Svijet 05.10.2017 | 10:59
Mej ne razmišlja o ostavci
“Dauning strit: Ostavka nije na dnevnom redu”, prenijela je televizija “Skaj”.

Namjera Mejove da učvrsti svoju poziciju govorom o politici koju će voditi u narednom periodu propala je pošto je govor prekidala zbog napada kašlja, a iza govornice su otpadala slova njenog političkog slogana.

U jednom trenutku, Mejovoj je prišao humorista Sajmon Brodkin i predao joj lažni formular za raskidanje radnog odnosa. NJega je obezbjeđenje potom izvelo iz sale.

Bi-Bi-Si je prenio da desetine poslanika u britanskom parlamentu diskutuju o mogućnosti da zatraže od Mejove da se povuče sa funkcije. Nije poznato da li su ovi poslanici u većini.

Mejova je govorila o “Bregzitu” i predstavila nove inicijative, od ulaganja dvije milijarde funti u gradnju 25.000 novih kuća i socijalnih domova za iznajmljivanje do 2021. godine do nacrta zakona o ograničavanju računa za struju i gas.

Mejova je rekla da ovim mjerama želi da poboljša životni standard Britanaca i da promoviše “britanski san”.

Brojni ministri javno su pohvalili govor, a izvor iz Vlade rekao je da je ona kasnije primila pozive od svojih kolega koji su joj iskazali podršku.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar