ABA: Cedevita zgazila i Zadar!

Cedevita se ne šali: Američka artiljerija demolirala Zadar! Amerikanci ubacili 51 poen, igra mačke i miša u hrvatskom derbiju!

Košarka 04.10.2017 | 21:30
ABA: Cedevita zgazila i Zadar!
Novi tim Cedevite predvođen novim trenerom Jurijem Zdovcem je silovito zakoračio u novu sezonu ABA lige. Šampion Hrvatske je u hrvatskom derbiju pregazio Zadar u gostima sa 92:76 i poslao poruku da će i ove sezone biti najozbiljniji takmac Crvenoj zvezdi u borbi za vlast na Jadranu.

Američka pojačanja se za sada pokazuju kao pun pogodak zagrebačkog kluba, a podsetićemo da se još čeka centar Kris Džonson koji igra finiš sezone u Kini. Triling Amerikanaca je nosio Cedevitu do ubedljivog trijumfa u Zadru pošto je ubacio više od polovine poena svog tima. Demetris Nikols, Vil Čeri i Kevin Marfi su ubacili po 17 poena i podelili titulu najefikasnijeg na meču. Bosanski reprezentativac Džanan Musa koji je blistao u prvom kolu, danas se zaustavio na 12 poena, a dvocifren košgeterski učinak je imao i Stipanović koji je ubacio 10 poena.

Cedevita je već u prvoj četvrtini stigla do prednosti od 15 poena i do kraja meča je samo jednom pala na jednocifrenu razlilku u poenima. U finišu su vodili i sa 22 poena razlike i mirno su priveli meč kraju.

Ako se mora istaći neko iz Cedevitinog trilinga Amerikanaca onda je to definitivno VilČeri. Na parketu je proveo 27 minuta, trojke je šutirao 5/7, dvojke 1/2, zabeležio još sedam skokova i osam asistencija za ukupan indeks korisnosti od čak 27. Kod Zadra je najbolji bio Ivanov sa 19 poena...

Parovi drugog kola Jadranske lige

Utorak
FMP - MZT 100:72

Sreda
Mornar - Partizan 83:81
Zadar - Cedevita 76:92
21.00: Crvena zvezda - Mega

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar