Protiv politike dvostrukih aršina

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozvao je međunarodnu zajednicu da prekine sa politikom dvostrukih standarda u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Svijet 04.10.2017 | 15:00
Protiv politike dvostrukih aršina
"Zalažemo se za kompleksni pristup u borbi protiv terorizma, širenju njegove ideologije, finansiranju nezakonitih oružanih formacija, za odustajanje od politike ’dvostrukih standarda‘ u borbi protiv glavne prijetnje današnjice", navodi se u pozdravnom govoru predsjednika Rusije učesnicima 16. sjednice rukovodilaca specijalnih službi, organa bezbjednosti i policija stranih država–partnera FSB Rusije u Krasnodaru.

"Pozivamo međunarodnu zajednicu da realizuje ključne rezolucije SB UN u ovoj sferi", navodi šef ruske države.

Putin navodi da učestale terorističke prijetnje, koje se dešavaju u različitim dijelovima planete, pokazuju da su potrebni zajednički napori u borbi protiv međunarodnog terorizma.

"Aktivne kontraterorističke operacije u Siriji i Iraku još nisu dovele do potpune likvidacije infrastrukture i borbenog potencijala terorističkih organizacija. Promijenivši taktiku, militanti su počeli da formiraju nova uporišta u drugim državama i regionima", izjavio je Putin.

Ruski predsjednik je naglasio da ozbiljnu opasnost predstavljaju teroristi koji su prošli ideološku i diverzantsku obuku u zonama vojnog konflikta, a po povratku u svoje države nastavljaju da se bave terorističkom djelatnošću.

(Sputnjik)

Komentari / 0

Ostavite komentar