U Zvezdi jednoglasni: Nećemo da nam sudi Mažić!

Fudbalski klub Crvena zvezda posle sednice Upravnog odbora zvanično je zauzeo stav da traži izuzeće najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića.  Saopštenje Zvezde: Evo zašto više nećemo Mažića. . .  Upravni odbor crveno-belih objasnio zbog čega konkretno traži izuzeće najboljeg srpskog sudije sa svojih utakmica.

Fudbal 02.10.2017 | 18:00
U Zvezdi jednoglasni: Nećemo da nam sudi Mažić!
Iz Zvezde će tražiti da Mažić više ne sudi njihove utakmice jer je, kako se navodi, ponovo pokazao lošu nameru.

"Neposredan povod ovome je način na koji se i kada Milorad Mažić delegira i zatim sudi utakmice Crvene zvezde. Tako je i u Kruševcu pokazao lošu nameru prema našem klubu, dopuštao grubu igru, iako to ne dozvoljava kada sudi evropske utakmice na kojima sa pravom štiti zdravlje igrača, i na kraju dozvolio da se posle očiglednog igranja rukom u poslednjim sekundama nastavi akcija iz koje je Crvena zvezda primila gol", navodi se u saopštenju.

Iz Zvezde podsećaju na neke ranije detalje sa utakmica koje im je sudio Mažić – sa Partizanom u finalu Kupa (nedosuđen penal posle rvačkog zahvata nad Boaćijem) i Čukaričkim (nedosuđen faul kada je slomljena noga Jovičiću).

"Zato Zvezda ne želi da njene utakmice sudi Milorad Mažić. A da li Mažić sudi na takav način svojevoljno ili po nečijem nalogu neka proceni cela sportska javnost, pogotovo ako FSS ne sankcioniše takvo ponašanje", ističu iz kluba i dodaju da sa pažnjom prate odnos FSS prema njima kako se ne bi ponovili događaji sa kraja prvenstva prošle godine.

Ujedno, iz Zvezde čestitaju pobedu Napretku, navode da su porazi sastavni deo sporta i cestitaju igracima i stručnom štabu na svemu urađenom u dosadašnjem delu sezone jer mnogi veliki evropski klubovi, jednako kao i Crvena zvezda znaju koliko je teško sa uspehom igrati paralelno u više takmičenja.

Neposredno posle poraza od Napretka u Kruševcu, Crvena zvezda je javno poručila da nije zadovoljna kako je glavni arbitar, najbolji srpski sudija Milorad Mažić sudio meč pod Bagdalom.

Štaviše, tražila je njegovo trajno izuzeće sa svojih utakmica.

Iako isprva nije objašnjeno, ni precizirano šta su na "Marakani" u nedelju zamerili elitnom arbitru, Upravni odbor FK Crvena zvezda obratio se javnosti u ponedeljak i naveo razloge svoje ljutnje.

Osim generalnog nezadovoljstva načinom na koji se Mažić delegira i sudi Zvezdine utakmice, crveno-beli zamerili su mu da je u Kruševcu pokazao lošu nameru, da je dozvolio grubu igru, da je tako potencijalno ugrozio zdravlje igrača, kao i da nije dosudio igranje rukom pre gola Napretka.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

"Mnogi veliki evropski klubovi, jednako kao i Crvena zvezda znaju koliko je teško sa uspehom igrati paralelno u više takmičenja. Upravni odbor stoga čestita igračima i stručnom štabu Crvene zvezde na svemu što je do sada postignuto. Ali, i porazi su sastavni deo sporta i Crvena zvezda čestita FK Napredak na jučerašnjoj pobedi.

I pored toga, Crvena zvezda se oglašava ovim saopštenjem kako bi na vreme upozorila celu, a naročito zvezdašku, sportsku javnost da sa pažnjom prati odnos FSS prema našem klubu kako se ne bi ponovili događaji sa kraja prvenstva prošle godine.

Neposredan povod ovome je način na koji se i kada Milorad Mažić delegira i zatim sudi utakmice Crvene zvezde. Tako je i u Kruševcu pokazao lošu nameru prema našem klubu, dopuštao grubu igru iako to ne dozvoljava kada sudi evropske utakmice na kojima sa pravom štiti zdravlje igrača, i na kraju dozvolio da se posle očiglednog igranja rukom u poslednjim sekundama nastavi akcija iz koje je Crvena Zvezda primila gol. Treba li podsećati na detalje sa nekih ranijih mečeva - sa Partizanom u finalu Kupa (nedosuđen penal posle rvačkog zahvata nad Boaćijem) i Čukaričkim (nedosuđen faul kada je slomljena noga Jovičiću).

FK Crvena zvezda zato ne želi da njene utakmice sudi Milorad Mažić. A da li Mažić sudi na takav način svojevoljno ili po nečijem nalogu, neka proceni cela sportska javnost, pogotovo ako FSS ne sankcioniše takvo ponašanje".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar