Ras: Počastvovan sam što nastavljam u Oklahomi!

Rasel Vestbruk rekao je da je počastvovan što je dobio priliku da karijeru nastavi u Oklahomi.

Košarka 01.10.2017 | 21:30
Ras: Počastvovan sam što nastavljam u Oklahomi!
Najkorisniji igrač NBA potpisao j petogododišnji ugovor sa Tandersima po kom će zarađivati 205 miliona dolara.

Ugovor će početi da važi od početka sledeće sezone, a to znači da će Vestbruk za šest sezona zaraditi 233 miliona dolara.

"Kao što sam već rekao ranije, ponoviću i sad. Ne postoji mesto na kome bih radije bio nego u Oklahomi. Počastvovan sam što imam priliku da nastavim karijeru sa Tandersima. Od prvog dana podrška koju su gospodin Klej Benet, Sem Presti i čitava organizacija ukazivali meni i mojoj porodici je bila neverovatna i za to smo zahvalni. Kada igrate za Oklahomu igrate pred najboljim navijačima na svetu i radujem se prilici da pred njima pokažem sve što znam. Zašto da ne", istakao je bek Oklahome. 

Vestbruk iza sebe ima sezonu kakvu niko nije imao u poslednjih 45 godina, prosečno je beležio tripl-dabl sa 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencije uz 1,63 ukradene lopte po utakmici. 

Na 82 utakmice zabeležio je čak 42 tripl-dabla, a u tim utakmicama Tander je imao skor 33-9. U dva navrata tokom sezone je imao seriju od sedam tripl-dablova, po čemu je prvi u istoriji NBA. 

Bio je igrač meseca Zapadne konferencije u novembru i februaru, a četiri puta igrač nedelje. Doveo je Tander do plej-ofa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar