U finale EP: Srbija savladala Tursku!

Odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Prvenstva Evrope pošto su u polufinalu počistile Turkinje sa 3:0 (25:17, 25:12, 25:21) i za zlatnu medalju boriće se protiv Holandije, koje su ranije danas u pet setova savladale Azerbejdžan!

Srbija 30.09.2017 | 20:54
U finale EP: Srbija savladala Tursku!
Srbija je već savladala Holandiju na ovom šampionatu, u grupnoj fazi u Gruziji. Učinile su to naše djevojke maksimalnim rezultatom (3:0), a ukoliko sutra trijumfuju, postaće prvakinje Starog kontinenta.

Odlično su krenule izabranice Zorana Terzića u meču protiv Turske. Od starta su stavile do znanja da su ozbiljan rival, imale inicijativu, stekle veliku prednost na polovini seta, koju nisu ispuštale.

U drugom setu Srbija je razbila Tursku u paramparčad. Bombardovala je Tijana Bošković, blokirale Stefana Veljković i Jovana Stevanović koje su izluđivale protivnice, a uz to su deprimirane Turkinje imale mnogo grešaka i epilog je bio samo 12 njihovih poena u drugom setu.

Treći je bio najneizvjesniji. Srbija je stekla prednost od oko četiri, pet poena, ali su Turkinje u dva navrata uspjele da stignu. U jednom trenutku u finišu bilo je čak i neriješeno, ali su naše djevojke iskusno vezale seriju od četiri poena i imale četiri meč lopte, a iz te provalije naše rivalke nisu uspjele da se izvuku.

Nedjelja 16.50 časova, borba za zlato - Srbija protiv Holandije! Djevojke, srećno!

Izvor: Alo

Komentari / 0

Ostavite komentar