Đukić: Da nije bilo povreda Sume i Tošića...

Trener Partizana pred meč sa Čukaričkim vratio se na izgubljenu utakmicu protiv Dinama iz Kijeva. Đukić je naveo da su njegovu ekipu u velikoj meri poremetile povrede Sume i Tošića.

Fudbal 01.10.2017 | 00:00
Đukić: Da nije bilo povreda Sume i Tošića...
Utakmica protiv Čukaričkog za Partizan dolazi u nevreme.

Crno-beli su dobro uzdrmani posle poraza od Dinama iz Kijeva. Gubitak tri boda protiv vrhumske ekipe iz Ukrajine ne bi bio toliko bolan da se dogodio na drugi način.

Ovako, posle ispuštenih 2:0 iz prvog poluvremena, nezadovoljstvo je ogromno među navijačima i, radi mira u kući, tu sliku je potrebno što pre ispraviti.

Prilika je već u nedelju u 12. kolu Superlige Srbije.

Trener Partizana Miroslav Đukić je na konferenciji za medije pred utakmicu sa Čukaričkim mnogo više pričao o temama vezanim za Ligu Ervope i Dinamo, nego o susretu sa "brđanima".

"Svaka greška se plaća. Ekipa je svesna svega što je prošlo. Ne vredi gledati nazad, treba gledati napred. Još smo u dobroj poziciji na svim kolosecima", rekao je Đukić.

Šef stručnog štaba Partizana je istakao da je fudbal kolektivna igra i da neće posebno da krivi neku liniju tima.

"Fudbal je kolektivna igra. Kada ekipa nije dobra defanzivno, to znači da i napadači nisu dovoljno pomagali. Isto važi i za ofanzivu. Sve je spojeno", naveo je Đukić.

Po njegovim rečima, Partizan mora da iskoristi formu Leandra Tavambe da iskoristi njegov "momenat" i ostvari što bolje rezultate.

"Tavamba igra na vrhunskom nivou i formi. On ima fizičku moć, ali i veliki talenat, oseća fudbal. Njegov osnovni problem je mentalitet, da sam od sebe traži još više, da se ne zadovoljava onim što je postigao jer ima kapacitet za mnogo veće domete", rekao je Đukić.

Trener crno-belih je kazao da su povrede Sejdube Sume i Zorana Tošića mnogo poremetile ekipu.

"Sumu moramo što pre da oporavimo jer su nam potrebni kvalitetni igrači. Njegova i povreda Zorana Tošića su nas mnogo poremetile", kazao je on.

Kada je reč o narednoj utakmici protiv Čukaričkog u srpskom prvenstvu, Đukić je naveo da Partizan čeka težak duel.

"Čukarički je zaista dobra, agresivna ekipa, koja igra napadački i koja se bori za gornji deo tabele. Utakmica posle evropske je otežavajuća okolnost, ali daćemo sve od sebe da dobijemo. Čeka nas težak zadatak, ali moramo da idemo protiv svakoga na pobedu", rekao je Đukić.

Utakmica između Partizan i Čukaričkog igraće se u nedelju u 19.00 na stadionu u Humskoj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar