KK CZ: Traže novac od nas za izmišljene provizije!

Crveno-beli izdali opširno saopštenje, povodom sudskih sporova sa agencijom Lućana Kapikjonija, iza kojih smatraju da stoje neki drugi ljudi.

Košarka 01.10.2017 | 16:30
KK CZ: Traže novac od nas za izmišljene provizije!
Košarkaški klub Crvena zvezda u subotu je izdao saopštenje, kojim želi da obavesti košarkašku javnost o problemima sa kojima se susreće u svom radu.

Naime, američka agencija "Executive Pro Management AG", sa svojim vlasnikom Lućanom Kapikjonijem, "već dve godine vrši ogroman pritisak i napada klub, inicirajući arbitražne postupke sa neosnovanim zahtevima za naknadu izmišljenih provizija, iz sezona 2007/2008, 2008/2009 i 2009/2010", navode crveno-beli.

Iz tabora srpskog i regionalnog prvaka navode da taj pritisak traje već duže vremena i da ima "mnogo veću 'dubinu' nego što se može zaključiti na prvi pogled".

Dovoljno je biti ovlaš upućen u odnose u košarkaškom svetu, pa zaključiti na koje ličnosti se aludira, pri pominjanju "generalnog menadžera Crvene zvezde u periodu 2008-2010" i "čoveka iz senke", koji je danas "visoki funkcioner jedne košarkaške organizacije" (FIBA).

Saopštenje u daljem toku prenosimo u celini.

"Slučajno, ili (gotovo izvesno) ne, KK Crvena zvezda mts iscrpljuje se slučajevima pred arbitražnim sudovima u Švajcarskoj, oko igrača koji su odavno otišli iz Zvezde. Međutim, odštetni zahtevi za izmišljene provizije njihovih menadžera, koji su očigledno radili na čudnim principima sa generalnim menadžerom Crvene zvezde u periodu od 2008-2010. godine, potpomognutim tada 'čovekom iz senke', a sada visokim funkcionerom jedne košarkaške organizacije, ostali su do danas!

Razlog za sve ovo je pokušaj destabilizacije KK Crvena zvezda mts, a možda im je i ponestalo para za njihove zajedničke znane i neznane projekte.

- KK Crvena zvezda mts je dobio zahtev da nadoknadi 98.137 evra u sporu pred Arbitražnim sudom pri Arbitražnom institutu Švajcarske komore u Luganu. Taj spor je KK Crvena zvezda mts dobila, a tužilac je čak obavezan na plaćanje troškova u iznosu od skoro 22 hiljade švajcarskih franaka. Iako je KK Crvena zvezda mts dobila ovaj spor, ova značajna sredstva još uvek nisu uplaćena klubu, što mislimo da nije slučajno!

- U drugom arbitražnom sporu pred BAT (Basketball Arbitral Tribunal) u Ženevi, postavljen je novčani zahtev za naknadu štete u iznosu od čak 223.000 evra? Arbitražnom odlukom zahtev je odbijen, a tužilac je u obavezi da KK Crvena zvezda mts plati 15.000 evra na ime troškova, što kaoi u prethodnom slučaju, do danas nije učinio.

Vrhunac bezobrazluka (ili namere da se KK Crvena zvezda mts iscrpljuje i na ovaj način) je novi zahtev za arbitražom, pred Arbitražnim sudom za sport u Lozani, postavljajući identični novčani zahtev kao u drugoj arbitraži, ali u vidu žalbe na odluku BAT, što je presedan i pravno nemoguće!

Sa ove vremenske distance, u svetlu svih dešavanja tokom ovog leta, ostaje nam samo da se zapitamo, ali i upoznamo košarkašku javnost, da li je i ovaj napad o kome košarkaška javnost u Srbiji ne zna gotovo ništa, samo jedna u nizu raznih "smicalica" koje smo doživeli tokom prethodnog perioda, u nameri da se opstruiše rad ovog kluba i uprave koja je uspešna? Počev od naizgled običnih, a zapravo vrlo neodmerenih izjava oko finansijskog stanja u klubu, raznih komešanja po "gradskim košarkaškim" kafićima i dešavanja u košarkaškim "kuloarima"?

KK Crvena zvezda mts neće objaviti imena igrača oko kojih se vodio spor, neka to kažu oni koji godinama kasnije žele da naplate novac za izmišljene provizije. Međutim, onda neka kažu i šta je pozadina ovog neuspešnog napada, koji će ih na kraju koštati hiljade i hiljade evra za troškove suđenja i arbitraže.

Očigledno da promene u KK Crvena zvezda mts po svaku cenu - nemaju cenu.

Očekujemo da BAT pokaže istu efikasnost u naplati potraživanja koja KK Crvena zvezda mts ima u ovim sporovima, kao što pokazuje i prilikom BAT odluka kada klubovi imaju obaveze plaćanja prema igračima ili menadžerskim agencijama".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar