Analiza: Zvezdino evropsko vaskrsnuće!

Za tri meseca šest pobeda! Crveno-belima je prethodno za identičan broj trijumfa trebalo punih šest godina.

Fudbal 30.09.2017 | 23:00
Analiza: Zvezdino evropsko vaskrsnuće!
Krajem juna, posebno posle revanša sa predstavnikom Malte Florijanom, među navijačima Crvene zvezde dominirala je sledeća misao: „Samo da se ne obrukamo ove sezone, da prođemo dva kola, pa kako nam bude“.

Tri meseca kasnije na snazi su velika očekivanja i još veća euforija koje dosežu do evropskog proleća. Trijumf u Kelnu, koji je ekipu Vladana Milojevića ostavio u konkurenciji za prolaz dalje, bio je šesti evropski ove takmičarske sezone. Crveno-beli su dobili Florijanu, Irtiš, Spartu dva puta, Krasnodar i pomenutog Bundesligaša.

Lep učinak, posebno ako se ima u vidu da je Crvena zvezda isto toliko pobeda na međunarodnoj sceni izvojevala od avgusta 2011. do juna 2017.godine. Crveno-beli su dvostrukim trijumfom overili prolaze protiv Ventspilsa i Valete, slavili u sudarima sa Vestmanejom i beloruskim Naftanom. Jako mršavo, pošto je reč o klubovima slabog evropskog rejtinga.

Čekala se velika pobeda na međunarodnoj sceni koliko i plasman u grupnu fazu Liga Evrope. Oni koji znaju da gledaju fudbal već tokom revanša sa kazahstanskim Irtišom videli su da tim ide uzlaznom linijom... Sezonu, bar evropsku, prelomio je prvi duel sa Spartom iz Praga, kada je češki velikan još i dobro pošao.

Tada je Vladan Milojević demonstrirao da želi da raskrsti sa lošim navikama iz bliže prošlosti.

Međutim, dvostruki trijumf nad Spartom nije zadovoljio Milojevića. Usledio je beogradski trijumf na Marakani protiv Krasnodara i onda duel u Kelnu. Posle svega što su uradili u prethodna tri meseca jasno je zašto izabranici Vladana Milojevića kipte od samopouzdanja.  I veruju da jesenju evropsku bajku mogu da nastave i protiv Arsenala.

„Arsenal? Verujem da možemo da pobedimo i učvrstimo poziciju u grupi“, rekao je golman crveno-belih Milan Borjan.

Ko može posle svega viđenog ove sezone da tvrdi kako će crveno-beli u beogradskom duelu protiv Arsenala biti samo puki statisti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar