LE: Partizan - Dinamo (K) 2:3, reakcije...

Stojković: Neobjašnjivo, 'ubio bih se'! Vladimir Stojković bio je vidno razočaran posle utakmice između Partizana i Dinama iz Kijeva koju je klub iz Ukrajine dobio posle preokreta. Ožegović: Mahinalno sam podigao ruku. . .  Ognjen Ožegović jedan je od tragičara utakmice između Partizana i Dinamo Kijeva pošto je u 54. minutu skrivio penal.  Đukić: Katastrofalno, nismo postojali na terenu! Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da je njegova ekipa odigrala katastrofalno drugo poluvreme u porazu od Dinama iz Kijeva u Ligi Evropa.

Fudbal 29.09.2017 | 00:33
LE: Partizan - Dinamo (K) 2:3, reakcije...
"Neverovatna utakmica. Odigrali smo odlično prvo poluvreme i katastrofalno drugo. Posle penala i primljenog gola - to je bio drugi Partizan. Nismo postojali na terenu, nismo uspeli da spojimo tri pasa. Kada nemaš posed, nemaš loptu, teško je izdržati u ovakvoj utakmici", rekao je Đukić novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana ispustili su u Beogradu dva gola prednosti i izgubili od Dinama iz Kijeva sa 3:2, u utakmici drugog kola Grupe B u Ligi Evropa. 

Partizan je poveo u 34. minutu golom Ognjena Ožegovića, a vodjstvo je udvostručio Leandre Tavamba u 42. minutu. Dinamo je smanjio u 54. minutu preko Moraeša iz jedanaesterca, a izjednačio je Vitalij Bujalski u 68. minutu. Pobedu ukrajinskom timu doneo je Moraeš u 84. minutu, svojim drugim golom na utakmici. 

Đukić je rekao da ne misli da su se njegovi igrači opustili, već da je prvi primljeni gol veoma loše psihički uticao i da je ekipa pala. 

"Pojavio se strah da možemo da primio i drugi gol, da izgubimo i to nas je sputalo. Nismo uspeli da uspostavimo pas i protivnik nas je kažnjavao. To su bili isti igrači koji su odigrali vanserijsko prvo poluvreme. Nije bilo potrebe da menjamo bilo šta, očekivali smo da ekipa reaguje, da uspostavi pas, ali ni u jednom trenutku nisu uspeli. Gubili smo lopte u zonama oko našeg šesnaesterca. Danas smo pravili početničke greške u drugom poluvremenu, stvari koje ne smeju da se dešavaju", naveo je on. 

Đukić je dodao da ekipa na domaćem terenu mora da ima veći posed lopte, da više igra preko lopte i da je tu bio problem kod njegove ekipe. 

"Kada treba da uspostavimo pas, kada je protivnik agresivan i igra blizu nas, to nam je osnovni problem. Treba prvo da rešimo naš problem, da ne možemo da primimo tri gola, da igra bude tečnija, pa tek onda da razmišljamo o drugim stvarima", rekao je Đukić.

Ognjen Ožegović jedan je od tragičara utakmice između Partizana i Dinamo Kijeva pošto je u 54. minutu skrivio penal.

Napadač Partizana previsoko je podigao ruku, lopta ga je udaracila, a sudija Sven Odvar dosudio jedanaesterac.

"Još sam u šoku, ovo mi se nije desilo od kad igram fudbal. Još smo igri, zaostajemo samo bod. Dešavalo nam se ovo, krivi smo svi do jednog, moramo da se izdignemo u Superligi", rekao je Ožegović. 

Partizan je pred praznim tribinima u Humskoj ispustio prednost od 2:0 na poluvremenu i na kraju poražen sa 3:2. Penal koji je skrivio Ožegović bio je za smanjenje. 

"Mahinalno sam podigao ruku, ali lopta me je pogodila i u glavu", dodao je Ožegović.

Vladimir Stojković bio je vidno razočaran posle utakmice između Partizana i Dinama iz Kijeva koju je klub iz Ukrajine dobio posle preokreta.

"Neobjašnjivo. Pali smo, to je jedini epilog. Dogovor je bio da ne primimo gol, a bilo je sve iz kontre. Imali smo 2:0 protiv dobre ekipe, ali nismo izdržali, ređale su se greške", rekao je Stojković posle meča.

Crno-beli doživeli su težak poraz jer su na poluvremenu vodili sa 2:0, a potom u nastavku meča primili tri gola. Uprkos lošem rezultatu, u Albaniji između Skenderbega i Jang Bojsa "stigao je" dobar rezultat, 1:1.

"Dobar je rezultat u Albaniji, tamo moramo da dobijemo kako znamo i umemo, s Jang Bojsom možemo da igramo. 'Da mogu da se ubijem, ubio bih se'", zaključio je Stojković.

Štoper Partizana Bojan Ostojić kratko je prokomentarisao poraz Partizana od Dinama iz Kijeva.

"Vodili 2:0, a onda u nastavku kao da je.izasla druga ekipa. Hteli smi da igramo, a ne da se branimo, alo eto... Ovo nam se desilo protiv Radničkog i Rada i evo sada opet, samo je ovo Dinamo", rekao je Ostojić posle meča.

Crno-beli su poraženi u Humskoj od Ukrajinaca sa 3:2, s tim što su na poluvremenu imali prednost od 2:0.

Sve je izgledalo dobro za Partizan, međutim kao i što je rekao Ostojić, "u drugom poluvremenu kao da je izašla druga ekipa".

Kada u Beogradu gostuje tim kalibra kijevskog Dinama, nerešen rezultat je verovatno ono čime bi svi trebalo da budu zadovoljni, dok se pobeda smatra velikim ostvarenjem, ako ne i podvigom.

Partizan je u prvom poluvremenu sa neverovatnom lakoćom napravio i iskoristio skoro sve svoje šanse i vođstvom od 2:0 se našao na "sedmom nebu".

Međutim, utakmica se ne igra 45 minuta, već 90, a za ono što se stekne za jedno poluvreme, nema garancija da će biti sačuvano u drugom.

"Veliko razočaranje. Odlično smo počeli, katastrofalno završili. Ne znam šta bih rekao posle ovakvog poraza. U Evropi vodiš 2:0 i izgubiš 2:3, to je nedopustivo", izjavio je Leandre Tavamba, koji je postigao gol i asistirao Ognjenu Ožegoviću.

Bojan Ostojić nepotrebno je napravio faul, posle koga je Ožegović skrivio penal za 2:1, igrajući rukom u "živom zidu".

"Sve je moguće u fudbalu... Žalimo za prvim poluvremenom i onim što smo prosuli. Čim smo primili prvi gol počela je tenzija, frka... Mnogo smo naivno primili golove. Stvarno mi je teško posle ovakvog poraza".

Njegov partner u "srcu" odbrane, Nemanja G. Miletić, rekao je da "ne može sebi da oprosti" preokret Dinama.

"Prvo poluvreme je bilo izvanredno. Dogovorili smo se u svlačionici da ne smeju da nam se ponove greške iz utakmice protiv Rada i ponovile su se. Nemam pravih reči da opišem šta nam se desilo. Nedopustivo je da primimo tri gola za 40 minuta".

Trener Dinama sija: Presudile su moje izmene. „Uostalom Moraiš je dao dva gola“, poručio trener Ukrajinaca.

Trener kijevskog Dinama Aleksandar Hackević bio je zadovoljan trijumfom u Humskoj. Ukrajinski velikan je bio izgubljen u Humskoj, ali je u nastavku demonstrirao kvalitet i brutalno kaznio sve greške crno-belih.

„Nekada u fudbalu morate da dodate malo emocija, ali to nije bio slučaj večeras. Večeras je na poluvremenu trebalo da smirim ekipu da im objasnim da moraju da nastave da igraju. Uspeli smo u tome, a izmene koje smo napravili su donele ono što nam je bilo potrebno. Uostalom, Moraiš je dao dva gola“, rekao je Hackevič.

On je i pohvalio igru crno-belih.

„U prvom poluvremenu smo imali priliku Gonzalesa, u toku drugog dela meča smo bili čvršći. I hteli bi uvek tako da igramo. Naša odbrana se na početku nije snašla, Partizan je bio jak, nije nam dozvolio da igramo“, dodao je Hackevič.

Grupa B: 

Skenderbeg - Jang Bojs 1:1 (0:0)
Sove 65 - Asale 72

Partizan - Dinamo Kijev 2:3 (2:0)
Ožegović 34, Tavamba 42 - Moraeš 54, 85, 68 Bajalski

tabela:

1. Din. Kijev 2 2 0 0 6:3 6 
2. Jang Bojs 2 0 2 0 2:2 2 
3. Partizan 2 0 1 1 3:4 1 
4. Skenderbeg 2 0 1 1 2:4 1

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar