Koga će Vitolo i Dijego Kosta otjerati iz Atletika?

Ovo su kandidati. . .  Kaparisana pojačanja Madriđana znače i odlaske nekih aktuelnih prvotimaca.

Fudbal 30.09.2017 | 23:30
Koga će Vitolo i Dijego Kosta otjerati iz Atletika?
Atletiko je bio sprečen prošlog leta da registruje željena pojačanja, ali mu to nije smetalo da potroši čak 102.000.000 evra na kupovinu dvojice igrača na koje će moći da računa tek u januaru kada mu istekne suspenzija. Atletiko je pomenutu sumu izdvojio za kupovinu Vitola iz Sevilje i povratak Dijega Koste.

Vitolo će igrati u Las Palmasu kao pozajmljen do januara, a Kosta će do tada trenirati sa ekipom u želji da što spremniji dočeka januar. Međutim, njihovi dolasci će neminpovno značiti i neke odlaske iz madridskog tima. Kosta stiže kao klasični špic, dok će Vitolo popuniti poziciju ofnazivnog veznog igrača ili drugog napadača.

Na tim pozicijama, Atletiko trenutno ima Grizmana, Gameira, Koreu, Vijeta, Toresa,Karaska i Gaitana. Dvojica od njih će morati da odu...

Iz ovog kruga odmah otpadaju Grizman i Karasko koji nisu na prodaju i Simeonenajozbiljnije računa na njih. Malo je verovatno i da će Tores napustiti klub. Dakle, ostajuGameiro, Korea, Vijeto i Gaitan. U dosadašnjem delu sezone, Korea je ostavio najbolji utisak od pomenutih. Igrao je u svakom meču od početka sezone u Primeri i Simeoneračuna na njega. Vijeto je imao nešto veću minutažu od Gameira, što Francuza stavlja vrh liste za odstrel. On je i prošlog leta imao ponude iz Kine, ali je Atletiko stavio veto na transfer. U januaru će najverovatnije krenuti put Kine i osloboditi mesto za Dijega Kostu. Mada nije isključeno i da Vijeto ode na neku pozajmicu i bude prodat. Napad saGrizmanom, Kostom, Koreom i Toresom bi bio sasvim dovoljan.

Što se Gaitana tiče, on je razočarao otkako je pre godinu i kusur dana došao u Madrid. Nikada nije ponovio partije iz Benfike i verovatno će Vitolo zauzeti njegovo mesto pošto su sličan tip igrača. gaitan ne krije da želi da ode i da se vrati u Benfiku. Ali u portugalskom klubu nemaju nameru da plate ni blizu onih 25.000.000 evra za koliko su ga prodali Jorgnadžijama. Atletiko će tražiti najbolje rešenje i cenu kako bi izvukao što je više moguće uloćenog novca u Argentinca i to bi mogla da bude smetnja na relaciji sa igračem...

Izvor: mozzartsport

foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar