Moka o Evrobasketu: Imali smo zlato u rukama!

Proslavljeni srpski košarkaš Zoran Slavnić, iako ističe da je srebrna medalja uspeh, žali zbog poraza reprezentacije Srbije od Slovenije u finalu Evrobasketa.

Košarka 30.09.2017 | 10:30
Moka o Evrobasketu: Imali smo zlato u rukama!
Moka smatra da je propuštena velika šansa za titulom kontinentalnog prvaka posle 16 godina.

"Srebro je uvek lep uspeh, ali ne mogu da se oduzmem utisku da smo imali zlato u rukama, pogotovo kako se finale protiv Slovenije odvajalo. Zato mi je posebno krivo", rekao je Slavnić Tanjugu.

Slavnić, osvajač čak osam medalja sa državnim timom na velikim takmičenjima među kojima su tri evropska zlata, odao je priznanje izabranicima Aleksandra Đorđevića.

"Moraćemo da čekamo četiri godine na sledeće prvenstvo i pitanje je da li ćemo biti zlatni. Ipak, čestitao bih našoj reprezentaciji, članovi tima sami kažu da je uspeh i ne bih da im kvarim zadovoljstvo".

Prema njegovim rečima Slovenija je napravila veliki podvig na putu ka tituli šampiona Evrope, prvom uspehu te reprezentacije ikada.

"Slovenija nije bila u vrhu evropske košarke i zato jeste veliko iznenađenje. Moramo da priznamo i da im čestitamo na tome što su pobedili sve utakmice na turniru. Mi smo imali priliku, nismo je iskoristili i život teče dalje".

Slavnić se dotakao i dešavanja u klubu gde je ostavio veliki trag kao košarkaš i trener - Crvenoj zvezdi.

"Objektivno, Crvena zvezda će ove sezone da bude slabija. Ne želim da govorim nešto što je neafirmativno jer ljudi iz kluba ne vole to, ja ih se ne plašim, a oni se plaše mene, pa ne znam šta bi trebalo da kažem. Zato im iz srca želim sve najbolje", zaključio je Slavnić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar