O Nejmaru, Kavaniju i penalima: Imamo neprijatelje!

Šta trener Pari Sen Žermena kaže o sukobu svojih fudbalera oko izvođenja jedanaesteraca?

Fudbal 27.09.2017 | 20:00
O Nejmaru, Kavaniju i penalima: Imamo neprijatelje!
Sukob Nejmara i Edinsona Kavanija oko izvođenja penala već danima je glavna tema u vezi sa Pari Sen Žermenom.

Otimanje dvojice velikih fudbalera za loptu pokazalo je da u svlačionici nije baš harmonična situacija, što je potvrdila i odluka Urugvajca da se i za milion evra ne odrekne izvođenja penala.

Trener Parižana Unai Emeri nagovestio je da će ubuduće da rotira izvođače penala posle sukoba svojih napadača.

Emeri je Kavaniju dodelio ulogu da izvodi penale, ali je promenio mišljenje zbog svađe dve najveće zvezde tima tokom meča sa Lionom.

"Mnogi igrači su spremni da izvedu penal, a Kavani i Nejmar su među njima. Biće mnogo penala tokom sezone i obojica će moći da ih izvedu. Pričao sam sa njima, rekao sam im kako stvari moraju da se razvijaju", rekao je Emeri pred duel sa Bajernom u Ligi šampiona u Parizu.

Španac smatra da Parižani dobijaju sve više protivnika koji žele da naruše ekipu.

"Bio sam sa druge strane, gledao mnoge evropske velikane, sa najboljim igračima sveta... Napravili smo veliki korak da budemo deo njih. Imamo mnogo sportskih neprijatelja, mnogi vide da smo ozbiljni i zato postoji rivalstvo, što je dobro za nas", naveo je Emeri.

Atmosfera u svlačionici PSŽ-a narušena je jer je najskuplje plaćeni fudbaler ikada Nejmar hteo da otme loptu Kavaniju, što Urugvajac odbio, ali i promašio penal u pobedi nad rivalom Lionom (2:0).

Sve se to desilo nakon što Dani Alves i Nejmar nisu dozvolili Kavaniju da na istom meču izvede slobodan udarac. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar