Sipa uhapsila četiri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva „Bond“, danas su na području Banje Luke i Tuzle slobode lišili četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, a sve u vezi sa članom 54. Krivičnog zakona BiH „Produženo krivično djelo“.

Bosna i Hercegovina 26.09.2017 | 13:23
Sipa uhapsila četiri osobe
Navedene osobe sumnjiče se da su duži vremenski period vršile nedozvoljen međunarodni promet akciznih proizvoda (cigareta) s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, tako što su cigarete nabavljali u Crnoj Gori i Srbiji, a zatim ih krijumčarili u BiH i Hrvatsku putničkim motornim vozilima sa izrađenim posebnim pregradama namijenjenim za krijumčarenje robe. Na ovaj način izbjegavali su plaćanje predviđenih akciza.

Tokom akcije pretreseni su i objekti koje koriste osumnjičene osobe s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti realizovane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njihovom daljem statusu.

Prilikom rada na ovom predmetu, u prethodnom periodu je, u saradnji sa partnerskim agencijama, pronađena i privremeno oduzeta veća količina cigareta bez akciznih markica. Aktivnosti na predmetu intenzivno se nastavljaju.

(Vijesti.ba)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nasa Murija

26.09.2017 11:39

Samo ne suradjujte s policijom RS,tu je leglo kriminala...sto je zalosno!

ODGOVORITE
Name

ap

26.09.2017 11:51

Tačno.Kratko i jasno

Name

tačno

26.09.2017 12:20

od lukača preko ilića pa do inspektora....sve potkupljeno....

Name

Dil

26.09.2017 12:57

Neka odu u UIO RC Mostar gdje su nestali sleperi cigareta i komplet fabrika sa oprwmom za proizvodnju cigareta.Tu je kriminal godinama i nikad niko nije odgovarao.Tu je jaka mreza nedodirljivih.

Name

BOBA

26.09.2017 14:17

RADOM SE NIKO NIJE OBOGATIJO.SAMO ŠVERC ALI IMA RAZNOG OBLIKA ŠVERCA A TO SU NEKRETNINE. CIGARETE.TEKSTILNA ROBA .PREHRAMBENI PROIZVODI. AUTOMOBILI I TAKO DALJE.ZNAČI KOMPLET SMO KORUMPIRANI .TO SAMO BUDALA NE VIDI.

ODGOVORITE
Name

JULIJA

26.09.2017 16:10

Ako hoće da svercuju cigaretama neka traže savjet od MILENA zvanom RONHIL.

Name

ĐOKO NA BICIKLU

26.09.2017 15:54

Ko uči znaće, ko krade imaće!

ODGOVORITE