Pucnjava zbog izlaza iz stranke

U naselju Vitkovići kod Goražda u jednom od lokalnih kafića došlo je do pucnjave u kojoj na svu sreću nije bilo stradalih.

Bosna i Hercegovina 25.09.2017 | 18:43
Pucnjava zbog izlaza iz stranke
Prema informacijama iz Policijske uprave Goražde dežurnoj službi policijske stanice Goražde u petak oko ponoći obratio se D.R., i prijavio da je u njega T.S., nastanjen u Goraždu pucao iz vatrenog oružja-pištolja u jednom ugostiteljskom objektu u ovom naselju.

Na mjesto nesreće upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP BPK Goražde kao i Јedinica za podršku MUP BPK Goražde, koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da nema povrijeđenih osoba, a u ugostiteljskom objektu pronađen je pištolj iz kojeg je pucano kao i jedna čahura.

T.S. je naknadno uhapšen i tom prilikom je ustanovljeno da je u alkoholisanom stanju.

Smješten je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, o svemu je obaviješten kantonalni tužilac koji je djelo okvalifikovao kao ugrožavanje bezbjednosti.

Protiv T.S. će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Kako saznaje ''Klix'' na Ramiza Dragolja zvanog Raka iz Vitkovića, pucao je Sead Tatarin, odbornik iz Goražda Stranke dijaspore.

Prema riječima Dragolja sve je počelo pretnjama koje mu je Tatarin upućivao preko drugih ljudi te je on u namjeri da riješi situaciju u kasnim večernjim satima svratio do lokalnog kafića u Vitkovićima.

''Rekao sam mu da to ne čini, priznajem da sam mu rekao ako to ne stane da će se loše završiti, ali nije bilo fizičkog kontakta jer sam od njega bio udaljen nekoliko metara. Izvadio je pištolj i srećom između nas je stao njegov prijatelj, nekako sam uspio doći do vrata i pobjeći a onda sam začuo pucanj. Metak se odbio do asfalta uz moju nogu'', ispričao je Dragolj najavljujući da će pokrenuti tužbu protiv Tatarina za pokušaj ubistva, piše ''Klix''.

Dragolj je bivši član Stranke dijaspore koju je napustio jer nije htio učestvovati u određenim radnjama.

''Јa sam nekada bio član te stranke, otišao sam iz nje zbog stvari na koje nisam htio pristati'', kazao je Dragolj.

Sead Tatarin danas nije odgovarao na pozive. S druge strane on je u petak naveče pucao iz oružja za koje nije imao važeću dozvolu. Takođe, službenici Sektora kriminalističke policije MUP BPK Goražde su na osnovu pismene Naredbe sudije za prethodni postupak Opštinskog suda u Goraždu izvršili pretres porodiče kuće u naselju Vranići na području Goražda.

Tom prilikom dobrovoljno su predane dvije lovačke puške za koje isti posjeduje oružani list, dok drugi predmeti nisu pronađeni.

Izvor: Klix

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

bošnjak

25.09.2017 17:33

Čuj stranka dijaspore a nije mrdnuo iz GoraždaTražim devetoricu da osnujemo stranku liječenih alkosa i izlječenih narkomanaLova sa buđeta divota a uvijek če se neko nači da da glasa poslije naših laganjaUslov z pristupanje stranci otpusnica iz murije kluba liječenih alkosa i otpusnica sa Jagomira i komune.Šifra !uspjeh zagarantovan

ODGOVORITE
Name

Fale dvojica

25.09.2017 19:57

Jeli to stranka onog Fejzica iz gorazda kome je babo i majka i dedo i nena bili muslimani a on kako udje u politiku postade Hrvat, cak ga i rodjeni brat ismijava po čaršiji

Name

ре

27.09.2017 15:17

Тако се то ради а не као у Републици Српској, некакви пленуми, дружења са народом, чупање картица и микрофона итд.

Name

Brko

25.09.2017 18:11

ovi su unutarstranacki obracun shvatili bukvalno

ODGOVORITE