Ima 111 godina i kune se u ovo...

Na pitanje koja je tajna njenog mladalačkog izgleda i savršenog zdravlja iako ima više od sto godina, gospođa decenijama odgovara da je "krivac" čaša škotskog viskija pred spavanje

Svijet 24.09.2017 | 21:06
Ima 111 godina i kune se u ovo...
Grejs Džons iz Velike Britanije nedavno je proslavila svoj 111. rođendan, prijatelji je često nazivaju čudesna Grejs, svi su zaprepašćeni time što je potpuno prisebna i zdrava, a prema njenim rečima recept za to je čašica škotskog viskija pred spavanje.

"Ona to radi već 58 godina i kune se u viski", rekla je njena ćerka Didra MekKarti (79), prenosi „Insajd Edišen“.

Poslednji rođendan je slavila čak dva dana, a ćerka nije mogla da prisustvuje.

Pročitajte još: Škotska traži zaštitu svog viskija posle Bregzita

Kaže da je pozvala telefonom sledećeg dana i da je očekivala da će slavljenica da kaže da je iscrpljena, a ona ustvari bika razdragana.

Grejs je uvek razmišljala pozitivno, živa vatra i veliki ljubitelj mode. Didra kaže i da se oduvek brinula o sebi i svima ostalima.

Iako je ostala udovica pre 31 godine, ona nije izgubila volju za životom, a sem jedne ćerke nema više dece.

Ona živi sama, svakoga dana čita i gleda televiziju.

"Ona uvek izgleda lepo, bez obzira u koje vreme joj dođete u posetu. Ona voli lepe stvari", kaže Didra.

Pre nego što se udala Grejs se bavila izradom šešira i drugih stvari. Njena sklonost prema modi nikada nije bledela i to se vidi i po njenom ormaru prepunom odeće.

Svaki put kada je davala intervju Grejs je govorila da je tajna njene dugovečnosti upravo viski koji pije svake večeri, a to je uvek smetalo njenoj ćerki.

Didra misli da je pogled na život ono što njenu majku održava svih tih godina.

"Ona nikad ne brine. Uvek je govorila da zabrinutost ne može da ti donese ništa dobro u životu", kaže Didra.(Novosti online)

Komentari / 0

Ostavite komentar