Dvoboj zbog Piranskog zaliva

Splitski gradski odbornik Martin Pauk, iz Mosta nezavisnih lista, izazvao je na svojoj Fejsbuk stranici slovenčkog zastupnika Žana Mahniča, koji je za sutra sazvao sjednicu parlamentarnog Odbora za odbranu na temu spremnosti slovenačke vojske na krizu zbog moguće primjene arbitražne presude o graničnom sporu sa Hrvatskom u Piranskom zalivu.

Region 13.09.2017 | 20:36
Dvoboj zbog Piranskog zaliva
Pauk je Mahniča optužio da huška na rat sa Hrvatskom i pozvao ga na obračun u ringu, bez oružja.

“Ova spodoba na slici je Žan Mahnič (27), po zanimanju zastupnik u slovenačkom parlamentu, a po karakteru idiot koji je za sutra sazvao sjednicu o ratu Slovenije i Hrvatske. Pozivam navedenog krvožednog zastupnika, kad je već željan borbe, rata i krvi - na obračun u ringu sa mnom. Bez oružja, samo ruke i noge, dvojica ulaze, samo jedan izlazi", naveo je Pauk.

Mahnič neka predstavlja Sloveniju, ja volontiram za Hrvatsku, naveo je Pauk i dodao da će zemlji pobjednika pripasti sporna teritorija. "Dosta nam je ratova, dosta nam je žrtava, dosta je bilo razaranja i smrti", poručio je Pauk.

Mahnič je, naime, odbio zahtev premijera Mira Cerara da otkaže sjednicu parlamentarnog odbora na temu spremnosti slovenačke vojske na krizu zbog moguće primjene arbitražne presude o graničnom sporu sa Hrvatskom u Piranskom zalivu.

Na konferenciji za novinare je rekao da iz kabineta Cerara cure informacije i da je čuo da hrvatska vlada šalje dva broda - jedan kod Umaga i jedan u okolinu Pule.

Na tim brodovima su navodno, kako tvrdi Mahnič, pripadnici specijalnih jedinica Hrvatske vojske, a ne obalska straža. Njihov cilj je, tvrdi, spriječiti arbitražu odluku o granici u Piranskom zalivu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ojha

13.09.2017 20:47

Opauči ga Pauče!

ODGOVORITE
Name

vUÇKo

14.09.2017 11:15

Овај Хрват би се тукао због, мање више безначајног, Пиранског залива, а ја не видим да би се и један србски политичар тукао због КосМет-а на коме је 1.000 МИЛИЈАРДИ (да, добро сте прочитали) србског богатства.

Name

ljubljana-babaroga

14.09.2017 08:03

aloooo, inforamcija je pogrešna. sve je to prdni, pa podrigni....Turisti bježe iz Istre ne zbog rata, već zbog kišeeeeeeeeeeee

ODGOVORITE