Takmičenje lovaca u streljaštvu

Trnovo je još jednom pokazalo da posjeduje izuzetne kapacite za organizovanje lovno-sportskih aktivnosti. Predivna priroda, blizina naseljenog mjesta, potrebna infrastruktura i ljubaznost domaćina pružili su izvanredne uslove lovcima – strijelcima koji su se takmičili na šesnaestom po redu Kupu Republike Srpske u lovnom streljaštvu.

Republika Srpska 11.09.2017 | 10:02
 Takmičenje lovaca u streljaštvu
Takmičenje je otvorio prvi potpredsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske i predsjednik Savjeta Sarajevsko-romanijske regije Stevan Drašković, ističući značaj ovakvih aktivnosti za lovce i Lovački savez.

Takmičare i publiku na ceremoniji otvaranja pozdravili su i načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović i v.d. načelnika Trnovo Nenad Mišović, kao i predsjednik gradske skupštine Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić koji su kazali da je lovni turizam značajan za Sarajevsko-romanijsku regiju.

Lovcima je “dobar pogled i mirnu ruku“ poželio i predsjednik komisije za lovno streljaštvo LSRS Cvjetko Bjeličić.Kup se po prvi put organizuje u dvije discipline. Takmičenje je počelo u subotu gađanjem letećih meta u disciplini trap, a u nedelju su gađane nepokretne mete srndaća iz karabina, a zatim je nastavljeno “drugo poluvrjeme“ lovačkog trapa. Konkurencija u obje discipline je bila izuzetno jaka, te se pobjednici nisu znali do kraja kupa.

Na najviša postolja u disciplini nepokretna meta srndać popeli su se:

Simić Dragiša, član LU “Semberija“ iz Bjeljine sa 40 poena,
Grgić Čedomir, član LU “Igman“ iz Istočne Ilidže sa 35 poena i
Purić Branislav, član LU “Semberija“ iz Bjeljine sa 28 poena.U disciplini leteće mete najbolji pojedinci bili su:

Milošević Slađan, član LU “Semberija“ iz Bjeljine sa 31 poena,
Bilić Dejan, član LU “Srndać“ iz Stanara sa 28 poena i
Puljanović Milenko, član LU “Motajica“ iz Dervente sa 24 poena.

Ekipno prva tri mjesta zauzele su ekipe:

LU “Motajica“ iz Dervente (Puljanović Milenko, Puljanović Milan i Liščić Darko) sa 121 poena,
LU “Semberija“ iz Bjeljine (Simić Mladen, Simić Dragiša i Mićić Saša) sa 117 poena i
LU “Borik“ Prnjavor (Mijodanić Duško, Buljić Vladimir i Ljubojević Slaviša) sa 115 poena.

Medalje i pehare najboljim pojedincima i ekipama uručili su predsjednik Saveza Savo Minić i potpredsjednik Stevan Drašković. U svom govoru predsjednik LSRS čestitao je pobjednicima i istako da će Savez podržavati razvoj lovnog streljaštva na teritoriji cijele Republike Srpske.

Ovogodišnji Kup Republike Srpske u lovnom streljaštvu, koji je po prvi put održan u dvije lovno-streljačke discipline bez povećanja troškova Saveza, završen je zajedničkim ručkom.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bošnjo

11.09.2017 11:37

Ovo mi dođe ko predvojnička obuka.

ODGOVORITE