Tomašević: Za velike ekipe Evrobasket tek počinje!

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević rekao je da želi da reprezentacija nastavi da pobeđuje i da Evropsko prvenstvo tek sada počinje za velike ekipe.

Košarka 09.09.2017 | 09:30
Tomašević: Za velike ekipe Evrobasket tek počinje!
Srbija se kao prva u Grupi D u konkurenciji Rusije, Letonije, Velike Britanije, Belgije i domaćina Turske plasirala u osminu finala.

"Priželjkujem da pobeđujemo, prolazimo i stignemo do same završnice. Za velike ekipe tek sad počinje Evropsko prvenstvo. Verujem da su mnoge reprezentacije štedele i sada se pokazuje da li si veliki ili nisi. Verujem da smo mi veliki", rekao je Tomašević novinarima u Istanbulu.

Protivnik u narednoj rundi biće joj Mađarska.

"Ostvarili smo ono što smo priželjkivali. Došli smo sa idejom da budemo prvi u grupnoj fazi, odnosno što bolje plasirani i da igramo dobro. Oba cilja smo ispunili. Najznačajnije je da smo sa prvog mesta ušli u nastavak, a posebno raduje to što igramo zaista dobru košarku", kazao je Tomašević.

On je naveo da ima još prostora za napredak u igri reprezentacije Srbije, pre svega u napadu.

"Odbranu igramo veoma kvalitetno, dok za napad ima još prostora. Verujem da ćemo igrati sve bolje", dodao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije.

Posebno je istakao to što 'Orlovi' imaju dobre rezultate iako su na Evrobasket došli bez mnogo ključnih igrača.

"Došli smo mnogo oslabljeni, bez više od pet igrača i to onih najbitnijih, koji su poslednjih nekoliko sezona nosili igru reprezentacije i tu je bila bojazan. Raduje što su momci odgovorili izazovu, opravdali očekivanja svih nas i pokazali su da su ovde sa razlogom",rekao je Dejan Tomašević.

On je u Turskoj zadužen u ime KSS za odnose sa FIBA, a rekao je da je želja da Srbija sledeće godine organizuje neko od takmičenja za mlađe kategorije.

"Biće zanimljivih projekata. Zadovoljan sam kako se odnos odvija u poslednje vreme i mislim da je samoj FIBA pre svega potrebna jedna jaka Srbija", naveo je Tomašević.

Srbija će 2019. godine organizovati Evropsko prvenstvo za košarkašice.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar