Priča - video: Pozovi njega da te brani!

Vladimir Stojković i u Dablinu branio sjajno i sačuvao "orlovima", verovatno, tri ključna boda na putu za Svetsko prvenstvo. Godinama je među najboljim igračima Srbije. . .

Fudbal 09.09.2017 | 23:15
Priča - video: Pozovi njega da te brani!
Partizan će igrati u Ligi Evrope, a reprezentacija Srbije, vrlo verovatno, na Mundijalu u Rusiji naredne godine.

Velike zasluge za ove uspehe pripadaju crno-beloj "jedinici" Vladimiru Stojkoviću.

Golman Partizana je odbranama u poslednjih nekoliko nedelja, pre svega u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zatim "večitom" derbiju i na kraju u dresu reprezentacije, samo potvrdio da je u ovom trenutku najbolji čuvar mreže kojeg Srbija ima. 

Ta titula je u vlasništu 34-godišnjeg golmana duže vreme.

Veliku formu najavio je onog trenutka kada je ponovo stao među stative Partizanovog gola. Do tada je dugo bio bez utakmica, čekajući rasplet prelaznog roka.

Maestralnom odbranom sačuvao je crno-bele poraza od Videotona u Beogradu, kada je u trećem minutu sudijske nadoknade na gol-liniji "iščupao" loptu posle voleja Patkaija.

Nedelju dana kasnije briljirao je i u Mađarskoj.



Upravo su njegove odbrane s početka utakmice ulile sigurnost "parnom valjku", koja je rezultirala ubedljivom pobedom i plasmanom srpskog prvaka u grupnu fazu UEFA takmičenja.

Da je vrhunski motivisan i spreman potvrdio je posle samo tri dana u "večitom" derbiju. Crvena zvezda je bila bolja od Partizana u prvom poluvremenu, ali su crno-beli imali i te kako raspoloženog Stojkovića. Na ovoj utakmici najboljeg među njima.

Branio je, jednostvano, sve!

"Tu sam da pomognem kad treba, ja sam samo deo ekipe", govorio je mirno Stojković posle, iako mu je zasmetala izjava trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića da je upravo on uveo Partizan u Ligu Evrope i spasao ga poraza od crveno-belih.

"Ovo je uspeh Partizana, a ne pojedinca. Fudbal je kolektivna igra", odgovorio mu je Stojković.

Selektor Srbije Slavoljub Muslin zadovoljno je trljao ruke što se njegov prvi golman vraća u velikom stilu. Srdačno ga je pozdravio u Staroj Pazovi prilikom okupljanja državnog tima pred bitne akcije sa Moldavijom i Republikom Irske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Čestitao mu na sjajnim odbranama i poželeo mu iste i u nacionalnom dresu.

I dobio ih je...

Stojković je zbog kartona preskočio Moldaviju, a onda, u utorak uveče, opet zablistao u Dablinu. Čini se da je na vrhuncu karijere, jer je i protiv Iraca delovao nesavladivo. Jedna parada nakon nezgodnog šuta Šejna Longa i panterska reakcija posle udarca iz blizine Marfija u finišu meča. Ostalo je 1:0 za Srbiju...





I ne samo te dve konkretne i vrlo zahtevne odbrane, već mnoštvo intervencija tokom utakmice, kojima je punio samopouzdanje saigrača, pre svega u zadnjoj liniji. Kod svake "dugačke" ili lopte u prostor, uvek je bio za korak ispred protivnika. U nekoliko navrata, u stilu libera, stizao je da interveniše ispred kaznenog prostora.



Preživeo je svašta Stojković u dresu Srbije. Od najlepših momenata karijere, do najružnijih. Odbranio je penal Podolskom na Svetskom prvenstvu 2010, a samo nekoliko meseci kasnije, pred utakmicu protiv Italije bio fizički napadnut od strane srpskih huligana u Đenovi. Salve zvužduka i uvreda čekale su ga svaki put kada bi u Beogradu obukao srpski dres. Navijači Zvezde mu ni danas ne mogu oprostiti prelazak u Partizana.

Pitanje je koliko bi njih posle svaga ružnog što je doživeo, a nije malo, nastavilo da brani za Srbiju. On jeste i to kako! Uostalom, dobar deo javnosti smatra da je Stojković dugi niz godina najbolji igrača "orlova".

Bravo, Vladimire!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar