Đorđević: Ne moram da im govorim "budite oprezni"!

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je međusobnu komunikaciju igrača kao glavu odliku svog tima na Evrobasketu.

Košarka 06.09.2017 | 16:30
Đorđević: Ne moram da im govorim "budite oprezni"!
"Orlovi" posle četiri kola imaju skor 3-1 u Grupi D, a u poslednjem kolu u četvrtak igraju protiv selekcije Belgije (16:15).

"Kasnili smo (pres konferencija) zbog pripreme utakmice za koju se spremamo najozbiljnije kao i do sada što smo. Želimo da uđemo sa dobrim pristupom, oni su atipična ekipa jer igraju sa dve “četvorke“. Do sada se nismo susreli sa toliko dobrih šutera na pozicijama visokih igrača. Važno je da se odmorimo i obnovimo energiju i još više podignemo koncentraciju, da zaboravimo šta je bilo do sada. Kalkulacije kod nas ne postoje, iako ih ima generalno, gledamo samo u svoj tanjir“, ističe selektor. 

"Igrači dosta pričaju među sobom, spremni su da uđu individualno, grupno, taktički u utakmicu. Iza nas su solidne utakmice u grupi koje su nastavak svega ovoga što smo radili ovog leta. Nema fizičkih problema što je jako dobro, uvek postoji umor posle utakmice, svaka je izuzetno naporna jer je početak prvenstva. Ali nismo preterali u potrošnji“, dodaje Đorđević.

Sledeći meč je duel sa Belgijom, koja je ostala bez šansi za osminu finala, dok je Srbiji duel od kricijalne važnosti u borbi za prvo mesto.

"Igraju veoma organizovano, imaju iskustva na bekovskim pozicijama, Van Rosom i Tabu godinama igraju Evroligu, vodeći su igrači u svojim klubovima, sjajni šuteri. Žile, Ervel koji ima 2-3 god u Madridu, sada u Bilbau. Mlada i atletski veoma snažna ekipa. Maksimalno poštovanje, tražićemo naše stvari. Mislim da već postoji zrelost u momcima i svima nama da na pravi način prilazimo svakom protivniku. Juče su moje prve reči bile: Sastanak može da počne pričom, pazite nema opuštanja, ali vi ste već zreli i odrasli imate pravi pristup“, kaže Đorđević.

Đorđević je istakao da ekipa postepeno "raste" kako takmičenje teče.

“Vraćamo se u naše stvari. Ono što smo trenirali. Ova ekipa je odradila sve treninge, možda je Stefan preskočio dva-tri dana. Na neki način smo izgradili one stvari koje nas čine boljim. Posle Rusije smo se pogotovo vratili našim stvarima, našim pravilima, onima koje nas pre svega u odbrani čine boljim. Mislim da je utakmica sa VB bila ona u kojoj smo konstantno bili fokusirani. Nekad se vidi da je neki igrač u svom filmu, ali idemo ka stvarima koje nas čine ekipom. Neki iskusniji igrači to vide i rade i moraju da prenesu igračima koji su novi na ovom prvenstvu. To će biti jedna od teba današnjeg sastanka. Ne spremamo samo utakmice u grupi, nego spremamo celo takmičenje – osminu finala, četvrtfinale. Ta jučerašnja utakmica nas je vratila u to“, zaključio je selektor.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar