Da li evropska košarka dobija novog Dirka?!

Henrik Detman, selektor košarkaške reprezentacije Finske, rekao je da Lauri Markanen ima sve predispozicije da dostigne visine legendarnog Dirka Novickog.

Košarka 04.09.2017 | 12:15
Da li evropska košarka dobija novog Dirka?!
Markanen je bio heroj i drugog trijumfa Finaca, ovoga puta protiv Poljske nakon dva produžetka (90:87), postigavši 27 poena, uz 9 skokova, 2 asistencije i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Detman nije krio oduševljenje 20-godišnjim igračem Čikago Bulsa, kojeg je uporedio sa jednim od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. 

"Ne moram da govorim koliko je on poseban. Sve vidite kada igra. Već neko vreme govorim da je nepošteno porediti ljudska bića jedno sa drugim. Takođe, govorimo o igračima iz različitih era. Ali, postoji mnogo sličnosti u igri između Dirka i Laurija", rekao je selektor Finske. 

On je dodao da bismo uskoro mogli da dobijemo novu zvezdu evropske košarke. 

"Jedino što još ne znamo je da li Lauri ima istu radnu etiku kao Dirk. Ako ima i ako bude zdrav, definitivno će dostići Dirkov nivo. Poseduje znanje, ima brzinu i razme igru. Sve je prirodno kod njega. Nova generacija mora da bude bolja od prethodne", zaključio je Detman.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realno

04.09.2017 10:40

Nevjerovatan potencijal,ako bude zdrav mislim da može napraviti nevjerovatnu karijeru,jak je u svim segmentima igre..

ODGOVORITE