Bogdan: Ako nešto naučimo iz poraza...

. . . možda će nam više značiti od pobede! „Promašio sam nekoliko bitnih šuteva, najbitniji dva puta. . . Jedan koji je trebalo da uzmem nisam. . . Loša odluka. Osetio sam da mogu, hteo sam najbolje", kaže Bogdan Bogdanović.

Košarka 04.09.2017 | 12:30
Bogdan: Ako nešto naučimo iz poraza...
Tako malo nedostajalo je Bogdanu Bogdanoviću da pobriše sve mrlje iz prvog poluvremena duela sa Rusijom i još jednom iznese najveći teret na svojim leđima. Od nove pobede i epiteta heroja delila su ga možda samo dva šuta. Koja, ovom prilikom, nisu ušla. Ali, to ne znači da neće izvršiti još neku rafalnu paljbu onda kada to Srbiji bude najpotrebnije?

„Promašio sam nekoliko bitnih šuteva, najbitniji dva puta... Jedan koji je trebalo da uzmem nisam... Loša odluka. Treba da se uči iz poraza. Mislim da ovaj poraz neće ostaviti traga“, otvara razgovor s novinarima Bogdan Bogdanović.

U meču punom neizvesnosti i s rezultatskom klackalicom od prve do poslednje sekunde prevagu su odneli deblji nervi hladnokrvnih Rusa.

„Imali smo dozu nervoze i mi i oni zbog takmičenja za to prvo mesto u grupi. Ima dosta kvalitetnih ekipa na ovom turniru, zato ovaj poraz ne mora ništa da znači”, kaže Bogdanović i nastavlja:

„Pazite, još je grupna faza i imate pravo na poraz. Opet, najbolje se uči iz poraza. Nije ovo ništa strašno, moramo sada da budemo koncentrisani na utakmicu u ponedeljak. Ko god da nam dođe u osmini finala i dalje, moraš da pobediš. Ali, ne treba sad razmišljati o tome, već o Turskoj”.

Situacija u Grupi D sada nije nimalo naivna, pošto će Srbiji biti potreban trijumf nad Turskom u ponedeljak uveče (RTS, 20.00), kako bi se održala kakva-takva šansa za overom prvog mesta.

„Ako ćemo nešto da naučimo iz ovog poraza, onda će nam možda i više značiti nego pobeda. Opet smo loše ušli u meč, nadam se da ćemo u ponedeljak pristupiti bolje i od samog početka”.

Činilo se da je Srbija na sedam minuta pre kraja bila u situaciji da prelomi susret, pošto je došla do vođstva nakon dužeg potere za Rusijom. Ali…

„Treba gledati od situacije do situacije. Poveli smo u tim trenucima i tada smo mogli da prelomimo susret. Ali, promašili smo nekoliko vezanih šuteva, oni su pogodili. Eto, iz poraza se najbolje uči. Treba da budemo spremni za utakmicu u ponedeljak, koja je mnogo važna”.

Nije Bogdan bio na nivou utamice protiv Letonije, kada je ubacio rekord karijere sa 30 poena. Dostaje oscilirao, u prvom poluvremenu imao tek jedan poen, a onda u drugom poluvremenu još osamnaest, uz čak trienaest poena u trećoj četvrtini, kada je bio i jedini strelac Srbije. Interesovalo nas je – u čemu je bio problem?

„Eto, dešava se. Udvajali su me stalno, nisam nalazio dobra rešenja...”, zaustavio se Bogdanović, svestan svih propusta.

Logično smo nastavili – koliko mu teško pada što protivničke odbrane posvećuju toliku pažnju baš njemu?

„Trudim se da nađem način. Nije to nešto novo za mene, sad je možda na većem nivou. Zbog toga sam verovatno uzeo neke nerezonske šuteve. Osetio sam da mogu, hteo sam najbolje“, kaže Bogdanović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar