Šesta po redu nuklearna proba

Japanske vlasti su potvrdile da je Sjeverna Koreja u nedjelju izvela šestu po redu nuklearnu probu, što je izazvalo dva potresa.

Svijet 03.09.2017 | 09:23
Šesta po redu nuklearna proba
Sjeverna Koreja će u 15.00 po lokalnom vremenu izdati "važno saopštenje", javila je južnokorejska agencija Jonhap nekoliko sati nakon što je ta zemlja sprovela šestu nuklearnu probu prema navodima japanske vlade.

Sjeverna Koreja saopštila je danas da je izvršila uspješnu probu hidrogenske bombe koja je razvijena da bi bila postavljena na novi, razvijeni interkontinentalni balistički projektil.

"Probu hidrogenske bombe naredio je lider Kim Jong Un i predstavlja savršen uspjeh. To je značajan korak u okončanju našeg programa nuklearnog naoružanja", navodi se u objavi sjevernokorejske televizijske stanice.

Eksplozija magnitude 6,3 registrovana je na lokaciji gdje je sprovedena atomska proba.

Sjeverna Koreja je od 2006. godine sprovela pet nuklearnih proba i seriju testiranja balističkih raketa zbog čega su joj uvedene stroge međunarodne sankcije koje su dodatno pooštrene.

Ranijim rezolucijama UN Sjevernoj Koreji je naloženo da obustavi sve nuklearne aktivnosti i program proizvodnje balističkih raketa.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Krke

03.09.2017 07:41

Sjevernoj Koreji je naloženo da obustavi sve nuklearne aktivnosti. Ko je naložio? Amerika ko bi drugi. Posljedica toga je da se Kim usr.o pa svake nedjelje ispali po jednu samo da se javi kako je poslušan.

ODGOVORITE
Name

!!!

03.09.2017 07:58

Nije to dobro, ali da nije Amerike, dežurnog svjetskog policajca , ne bi to sve bilo ovako.

ODGOVORITE
Name

007Bond (100% Бачванин - да се зна!)

03.09.2017 08:16

Удри Ким Џонг Ун-е по киселим Америма...Јер време је да Америма коначно неко сломи зубе (па макар то били удружени :Корејанци, Руси, Кинези и остатак света који су Амери малтретирали)...И после тога сви заједно и удружено Америма да уведете санкције, и да их поделите на најмање 10 држава...Па да виде како је то...

ODGOVORITE
Name

Sarajlija .

03.09.2017 08:45

Ja licno mislim daje to zadnja proba Kima susrecese sa problemima proklinjace majku stogaje rodila .

ODGOVORITE
Name

Re Sa.

03.09.2017 16:14

i mnogim drugi ce majke plakati, pa i americkim.