Muslin častio "orlove", atmosfera "nikad bolja"!

Fudbaleri srpske reprezentacije dobili vreme za predah od obaveza. "Atmosfera je super, nikad nije bila bolja", kaže Dušan Tadić uoči dve veoma važne utakmice.

Fudbal 31.08.2017 | 10:45
Muslin častio "orlove", atmosfera "nikad bolja"!
Fudbalsku reprezentaciju Srbije čekaju dve veoma važne utakmice u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji narednog leta.

U subotu, od 18 časova na stadionu Partizana, "orlovi" igraju protiv Moldavija, a zatim u utorak od 20.45 u Dablinu protiv Republike Irske.

Naši fudbaleri trenutno dele prvo mesto u grupi sa Ircima, a do kraja je ostalo još četiri runde.

Selektor Slavoljub Muslin okupio je igrače u ponedeljak u Staroj Pazovi, a posle tri dana treniranja i analiziranja predstojećeg rivala, odlučio je da im dozvoli odlazak iz karantina, kako bi sredu popodne proveli sa svojim porodicama.

Pre nego što su napustili Pazovu, neki od igrača ponovo su razgovarali sa novinarima...

Među njima je bio Dušan Tadić.

"Ponašamo se kao tim, svako radi svoj deo posla i tako svako dolazi do izražaja. Najbitnije je da pobedimo, ne toliko ko će davati golove ili ih nameštati. Atmosfera je super, nikad nije bila bolja", rekao je vezista naše reprezentacije i Sautemptona.

Tadić je naveo da utakmica protiv Moldavije mora maksimalno ozbiljno da se shvati ako Srbija namerava da pobedi.

"Koncentrisani smo na Moldaviju, jer nam je prevashodni cilj da njih pobedimo i tek onda ćemo razmišljati o Ircima. Biće teško i protiv Iraca".

Ocenio je da bi bilo odlično ako Srbija brzo postigne gol protiv Moldavije, ali je pozvao i na strpljenje.

"Treba biti strpljiv, ne nervozan. Treba da kucamo na vrata i što pre probamo da damo gol. Ako se to ne desi, onda moramo da budemo strpljivi jer samo tako možemo do pobede".

Po Tadićevim rečima, reprezentativci Srbije su navikli na pritisak.

"Navikli smo na pritisak, profesionalci smo i to je sasvim normalno. Nama i treba tako nešto, volimo to. Moramo da se maksimalno koncentrišemo. Ako damo 100 odsto, pobedićemo oba protivnika".

Nekadašnji igrač Vojvodine pohvalio je uspehe Crvene zvezde i Partizana, koji su se plasirali u grupnu fazu Lige Evrope.

"Dobro je to zbog fudbala i atmosfere. Drago mi je i bitno je da to ponavljaju iz godine u godinu",rekao je Tadić.

Odbrambeni fudbaler srpskog nacionalnog tima,Matija Nastasić, rekao je da su svi maksimalno koncentrisani samo na utakmicu sa Moldavijom.

"Favoriti smo i, naravno, idemo na pobedu. Neće biti lako, moraćemo od početka da budemo motivisani i brzo damo gol, kako bismo olakšali sebi posao", smatra štoper Šalkea.

On je naveo da Srbija zna kvalitete narednog protivnika, od koga očekuje da se brani i čeka šansu iz kontranapada, tako da je pozvao na oprez.

"Ovakve utakmice su nam pravile velike probleme prethodnih godina i zato moramo da budemo koncentrisani od prvog minuta".

Po njegovim rečima, atmosfera u ekipi je "fenomenalna, kao što je bila tokom celih kvalifikacija".

Nastasić je rekao da neće biti problema ako igrači poštuju ono što selektor Muslin traži od njih.

"Sve zavisi od nas, u dobroj smo poziciji i to treba da iskoristimo. Moramo da igramo kao ekipa, svi zajedno da napadamo i svi zajedno da se branimo jer samo tako možemo da uspemo".

Pre derbija grupe, narednog utorka, Irska će igrati protiv Gruzije, ali 24-godišnji štoper smatra da srpski fudbaleri na taj duel ne bi trebalo da obraćaju pažnju.

Nastasić je istakao, takođe, da je maksimalno spreman i da je sve "u najboljem mogućem redu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar