Francuski karakter Damjana Le Taleka...

Dosadno mi je bez fudbala, obožavam da igram dva puta sedmično! „Možda sam i jedini koji se nije obradovao pauzi“, poručuje štoper crveno-belih.

Fudbal 02.09.2017 | 15:00
Francuski karakter Damjana Le Taleka...
Deset pobeda, dva remija i samo jedan poraz! To je učinak fudbalera Crvene zvezde od početka sezone započete još 28.juna duelom sa Florijanom.

Više nego dobro, čak bi neki rekli i iznenađujuće dobro bez obzira što srpski vicešampion nije slavio u 155.večitom derbiju. Ne čudi onda što su učenici Vladana Milojevića u odličnom raspoloženju dočekali prvenstvenu pauzu.

Razbežali su se širom sveta, ali mali brejk nije prijao Damjanu Le Taleku. On kaže da mu je već dosadno bez ustaljenih obaveza.

„Obožavam da igram utakmice, često sam govorio da meni odgovara ritam kada su mečevi na tri dana. Možda sam i jedini koji se nije obradovao pauzi, dosadno je bez fudbala. Ipak, zaista smo imali mnogo mečeva u proteklom periodu, a tek nas očekuju velika iskušenja u septembru, tako da je dobro što ekipa ima priliku da se odmori. Iskoristićemo tri dana da napunimo baterije, a onda ćemo se vratiti još jačim treninzima kako bismo bili potpuno spremni za Superligu i Ligu Evrope“, rekao je Damijan Le Talek za zvaničan sajt Crvene zvezde

Svi ljubitelji Crvene zvezde mogu da budu zadovoljni onim što su crveno-beli pokazali od starta sezone.

„Prvi smo na tabeli, imamo odličnu gol razliku i nismo nijednom poraženi u domaćem šampionatu. Kada na to dodamo uspeh koji smo ostvarili plasmanom u Ligu Evrope na ovaj kraći odmor svi smo otišli zadovoljni. Lično se nalazim u dobroj formi od početka sezone, nije bilo nikakvih problema za mene. Dopada mi se način na koji radimo sa trenerom Milojevićem, naš stil igre je vrlo atraktivan i lep i zbog toga mogu da kažem da imam ogromnu želju da ostanem u Crvenoj zvezdi. Nikada ne možete da znate šta nosi sutra, ali moja želja je da igram Ligu Evrope sa Crvenom zvezdom“

Zvezdin štoper osvrnuo se i i na večiti derbi

„Nije bila nimalo laka utakmica, samo tri dana nakon što su obe ekipe obezbedile plasman u Ligu Evrope. Video sam na terenu da je mnogo igrača bilo umorno zbog utakmica koje su se igrale u četvrtak. Možda je baš zato ishod meča ovakav kakav jeste. Mi smo imali inicijativu tokom čitavog meča, stvorili smo više šansi, ali ovog puta nijedna lopta nije završila u protivničkoj mreži. To je fudbal, ukoliko ne postignete gol, koliko god da ste bolji, ne možete da pobedite“,  poručio je Le Talek.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

samy

02.09.2017 13:43

Karakter mu je strašan, pogotovo u poslednjih 4-5 derbija.

ODGOVORITE